SENASTE NYTT

Bajen hemma

19 oktober 2017 09:45

Tillbaka på vinnarspåret, tre poäng!

Matchen hade ett rafflande tempo rakt i genom, Huddinge stod för pressen och det mesta av tyngden medans Hammarby hade fart i sina anfall.

Huddinge tog kommando direkt i matchen, lyckades bygga upp spel i anfallszon från början och fick med sig en utvisning efter 2:21, ett powerplay som inte bar frukt men det var grunden till 1-0 målet som kom 4:32 genom Alexander Anderberg, hans tredje för året.
Huddinge fortsatte att pressa långa stunder, dock var det svårt att få avsluten på mål och samtidigt störa målvakten i Hammarby som levde upp till sin räddningsprocent på över 95 procent.

Huddinge fick ny chans i powerplay efter 10:13, återigen samma sak, man la grunden i powerplay och gjorde mål strax efter Hammarby blev fulltalliga, Marcus Lissäng presenterade sig i målstatisktiken för första gången i år, 2-0 efter 12:27.

Hammarby var inte ofarliga, man hade bra fart i anfallen och ställde om snabbt, Huddinge hade lite svårt att hänga med i försvszon ibland men utnyttjade tyngden när man fick kom nära på puckföraren och kunde rensa ut ur zon och ställa om för anfall.
2-0 stod sig perioden ut. 

Andra perioden, Hammarby fortsatte att anfalla med fart medans Huddinge låg tätt på Hammarbyspelarna vilket tvingade Hammarby att skicka in pucken mot mål från blålinjen, en olycklig studs på Huddingebackens klubba ställde Daniel Fahlström i Huddingemålet och 2-1 var ett faktum efter 3:06.
Resten av andra perioden skulle spelas i powerplay för något lag, Huddinge fick spela boxplay 8 minuter och Hammarby 2 minuter men inget av lagen gjorde flera mål. 

Tredje perioden, matchen fortsatte i samma anda, press från Huddinge och fart från Hammarby. Huddinge fick flera chanser till avslut från avstånd men man lyckades inte skymma målvakten som kunde plocka det mesta i plockhandsken eller styra bort pucken.
Det blev två boxplay för Huddinge och ett för Hammarby men inga mål denna kväll i powerplay och slutresultat blev 2-1.
Tre poäng och tillbaka på vinnarspåret!

Matchens lirare, vald av Skyltstället blev Marcus Lissäng. Se en kort intervju med honom på webbkanalen, https://play.staylive.se/huddingehockey/w/5995

Nästa match är på söndag borta mot Wings HC

Nästa hemmamatch är nästa onsdag då Vallentuna kommer på besök, nedsläpp kl 19:00

Rss Skriv ut