SENASTE NYTT

Hockeycamp

14 maj 2018 17:35

Inför campen vecka 32

Upplägg för Summer camp

Vårt upplägg i Huddinge Hockey Summer camp bygger på att ungdomarna skall få med sig färdigheter de kan ta med sig till sina egna ålderskullar och lag. Vi prioriterar teknik (skridskor, klubba) samt spelets betydelse vid påkoppling. Utöver hockey attribut fokuserar vi mycket på att se till att deltagarna får med sig rätt värdegrunden och större förståelse för vad som krävs för att lyckas inom ishockey och även andra aspekter av livet. 

 

Veckan ser ut på följande sätt. 

* Under måndagen och tisdagen kommer mycket fokus att vara på isen där skridsko, klubba och rörlighet vara till en stor del utav passens upplägg. Här lägger vi stor vikt på teknik på de olika delarna och sätter in detta i olika övningar och sammanhang. På isen har vi alltid en huvudtränare och till sin hjälp har denna 2-4 hjälpledare på isen beroende på gruppens storlek. Målvakterna har även dem instruktör vid passen för att under tisdag och onsdag ha ett separat mv pass.  

 

* Under onsdagen och torsdagen kommer vi fokusera mer på olika spelmoment. Där vi kopplar detta mellan teknik och spelförståelse. Vi går från att arbeta med teknik i mer isolerade moment till att lägga mer fokus på funktionell teknik.  Avslutningsdagen avslutas med matcher på helplan. 

 

* Under dagarna kommer spelarna även få fysträning, gruppövningar, samt arbeta med frågor som (Vad är en bra ishockeyspelare? Vad är en bra lagkamrat? Hur blir jag bättre? Hur vill man vara som ishockeyspelare?) med mera. Allt för att se till att deltagarna får möjlighet att utveckla delar utanför isen som är minst lika viktiga för att vara lyckosamma.

 

Instruktörer/ledare är utbildade enligt svenska ishockey förbundets tränar/ledarstege. 

Vi kommer lägga stor vikt på att deltagarna lämnar campen med en känsla av glädje och förståelse över vad som krävs för att lyckas. Vilja, glädje och gemenskap tror vi är viktiga ledord att leva efter och vår camp kommer drivas av dessa ledord. Utöver detta är vår stora mål att varje dag som grabbarna hämtas ska ni mötas av ett stort leende! Hockey är kul! 

Fortsätt även följa oss på Facebook och  på Instagram – huddinge_hockeysummercamp. 

 

Så välkomna till Huddinge Hockeys Summer camp. 

Mvh Mickael Engdahl- Ungdomsansvarige Huddinge Hockey 

Rss Skriv ut