SENASTE NYTT

Hemmasäsongen är nu över

13 april 2018 06:02

Vinst på straffar, men det räcker inte

Huddinge hade allt att spela för, man skulle BARA göra massa mål och hoppas på att Borlänge skulle vinna. Så blev det inte.

Piteå gjorde sitt för att avsluta säsongen på bästa sätt och inte lägga sig platt, vilket de gjorde med bravur.
Huddinge ville framåt men spelet låste sig och det var gästerna som hade de farligaste chanserna och Huddinges målvakt för kvällen, Rasmus Hedström fick använda både huvud och klubba för att freda sitt mål.

Första målet kom i andra perioden efter 13 minuter och det var gästerna som gjorde det. Samtidigt låg Borlänge under mot Västervik med 2-0 och alla chanser till andra platsen var långt borta.

Huddinge fick in kvitteringen, Martin Backholm gjorde det förlösande 1-1 målet i tredje perioden efter 17:53 och Huddinge visade att man skulle ta segern i sista hemmamatchen.

Matchen gick till förlängning, en förlängning som Huddinge visade att man skulle ta hem. Även om chanserna fanns så skulle avgörandet komma på straffar.

Alexander Anderberg la den första straffen och han var kylig, backhandavslut på målvaktens högra sida från nära håll.
Piteås första straff räddades av Rasmus Hedström

Fredrik Renström la Huddinges andra och han var lika kylig, höger om målvakten återigen.
Rasmus Hedström tog Piteås andra straff och segern var ett faktum för Huddinge.

Två poäng in på kontot vilket innebar, efter att Västervik vunnit mot Borlänge att Huddinge inte har chans på andra plasten.
På söndag avslutas Kvalserien med match nere i Ljungby, en match som avgör om Huddinge slutar tre, fyra eller till och med femma.
Tredje plasten är inte bara för syns skull för att avsluta säsongen på bästa sätt, utan även för chansen om något lag högre upp inte för elitlicens.

Nu ska man inte lyssna på rykten men det är alltid bra att avsluta så högt som möjligt!

Rss Skriv ut