SENASTE NYTT

Kristianstad hemma

11 januari 2018 15:09

Toppmöte och Huddinge vann med flaggan i topp.

Vi välkomnade ännu ett lag från södra serien igår, Kristianstad som är storfavoriter för att avancera i seriesystemet i år.

Första perioden, gästerna tog en del kommando och spelade runt i Huddinges zon, de utnyttjade sin storlek och snabba passningsspel och spelade runt Huddingeförsvaret.
Däremot hade de svårt att få till avslut, det kändes som de slängde in pucken mot mål och försökte styra med en spelare framför målvakten. Och det lyckades, efter 6:09 spräckte gästerna nollan, rättvist.
Kristianstad fortsatte att spela sitt spel, kanske såg lite enformigt ut men de var svåra att få tag på då deras passningsspel var snabbt.
Huddinge fick en utvisning efter 17:30 och känslan var nog att det skulle mål bakåt........
Det tyckte inte Patrik Kallmert, han pressade gästerna högt vid deras blå linje och lyckades komma loss med pucken och blev fri med målvakten och satte kvitteringen! Boxplaymål efter 18:38 och Huddinge fick energi lagom till paus. Patriks sjätte mål i Allettan.

Andra perioden, Huddinge spelade upp sig och fick en hel del spel i anfallszon och tvinga gästerna till två stycken utvisningar, båda powerplayen blev mållösa.
Perioden blev målös men känslan var att Huddinge skulle ta detta.

Tredje perioden, gästerna kom ut och tog tag i matchen igen, fick spel i anfallszon och körde på snabba inspel för styrningar vilket också fick utdelning, tyvärr var det en Huddingeback som var siste man på pucken med sin skridsko precis vid målområdet och gästerna ledde igen efter 3:30. 
Måns Krüger tyckte att man skulle ta luften ur gästerna snabbt och man kvitterade snabbare än första gången,
knappa fem minuter senare och det var Måns tredje mål i Allettan.
Huddinge tog över spelet mer och mer, snurrade runt i anfallszon väldigt bra och lät gästerna jaga och slå icing. Däremot var det Huddinge som drog på sig en utvisning med mindre än fem minuter kvar men man redde ut det utan större problem.
Strax efter man fulltaliga kunde Rasmus Dahlberg-Karlsson slå in 3-2 efter 17:37 och nu var energiintaget högt i hemmalaget.
Gästerna tog timeout med mindre än två minuter kvar och man tog ut målvakten efter 18:40 men Huddinge spelarna tog chansen så fort målvakten var borta och kämpade till sig pucken i mitt zon och Joakim Hälleström slog in pucken från anfallsblå och 4-2 var ett faktum, Joakims första mål i Allettan.

Huddinge befäster serieledningen med fem poäng till tvåan och trean, dock fler matcher spelade men man möter trean Vimmerby borta på söndag.

Imorgon fredag kommer Nybro på besök, kom ner till Björkängshallen, nedsläpp kl 19:00
Intervju med Erik Ullman efter gårdagen, https://play.staylive.se/huddingehockey/w/7704

Matchen imorgon mot Nybro kan ni se här, https://play.staylive.se/huddingehockey/l/5220

Rss Skriv ut