Hem / Nyheter / Väsby borta

SENASTE NYTT

Väsby borta

04 januari 2018 10:54

Att matchen skulle bli tight igår visste vi sedan tidigare, lagen känner varandra väl och precis som i grundserien när lagen mötets i Björkängshallen skulle det gå svänga.

Huddinge började friskt och man såg ett helt annat lag jämfört med förra hemmamatchen. Man fick tryck i anfallen, bet sig fast i zonen och snurrade runt Väsbyförsvaret som i sin tur gjorde sitt jobb bra med att spela tätt.
 Huddinge fick många skottchanser trots ett tätt försvar men målvakten i Väsby tog mycket i plocken och spelade säkert.
 Att första perioden var mållös var lite orättvist, spelmässigt borde Huddinge haft minst 2-0 på tavlan.

 

Andra perioden, Huddinge fortsatte att pressa, Väsby spelade tätt men var snabba i kontringarna, vilket de lyckades göra ofta.
 Huddinge har lärt sig sedan tidigare möten att Väsby spelar på kontringar och var väldigt snabba i arbetet hem och var alerta på blålinjen för att jobba hemåt och kunde störa framstormande Väsbyanfallare.
 Mathias Franzén var en Huddingespelare som var pigg och tog för sig ordentligt, han fick chans direkt på en vunnen tekning och sköt från tekningscirkeln, ett skott som lurade målvakten som trodde att skottet var enkelt men missade pucken helt med plockhandsken, 1-0 efter 6:54 och det blev inga fler mål i andra perioden.

Tredje perioden, inte många hann ställa eller sätta sig tillrätta innan Väsby hade kvitterat, det tog 25 sekunder.
 Ännu mindre var man beredd på att Väsby skulle ta ledningen efter 4:56 och både hemmalag och publik vaknade till.
 Detsamma gjorde Marcus Lissäng, han blev målskytt 48 sekunder efter Väsbys ledningsmål.
 Om matchen var målsnål i två perioder så gick proppen verkligen ur i tredje, Väsby återtog ledningen 10:42.
 Huddinge tog timeout några minuter senare och fick ordning på spelet igen, man började pressa ned Väsby igen, bet sig fast i anfallszon och tvingade Väsby till icingar och entimeout för att få chans att andas ut och samla laget.
 Det var Huddinge som fick utdelning på timeouten och sitt spel, Måns Krüger fick kvittera efter 17:16.

Det kan gå fort i hockey, det har man hört i alla år, Anton Kalte satte 4-3 till Huddinge 30 sekunder efter Månsas kvittering och nu hade Huddinge övertaget i och med Väsby redan förbrukat sin timeout.
 Att Väsby skulle plocka ut målvakten var väntat och 5-3 var närmare än 4-4, Björn Jonasson fick sätta pucken i tom kasse efter 19:11. Där var nog matchen slut, trodde redaktionen, man hann knappt sätta sig i soffan fören Huddinge var på väg upp i ett anfall och man slängde iväg pucken mot målburen, en målbur som stod tom och 6-3 var ett faktum med 20 sekunder kvar.

Alla mål kom i spel 5-5 och Huddinge vann skotten varje period 12:16:26, dubbelt så många skott som Väsby varje period utom tredje då var nästan tre gånger så många.

Highligts från matchen hittar ni här: https://live.hockeyettan.se/watch/7445 

Nu laddar vi för en helg full av hockeykultur, först ut är imorgon fredag då Kallinge/Ronneby kommer på besök, OBS matchstart kl 18:00

Sen på söndag kommer Visby/Roma, matchstart kl 16:00

Välkomna till Björkängshallen!

http://huddingehockey.com/Biljetter/Biljettpriser

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10