Hem / Nyheter / Två nya klara !

SENASTE NYTT

Två nya klara !

24 juli 2017 12:15

En back och en forward in i A-laget...

Idag kan vi glädjande gå ut med att två nya spelare är klara till kommande säsongs trupp. Det är backen Martin Backholm närmast från Åker/Strängnäs och forwarden tillika hemvändaren Mathias Franzén från Sundsvall.

Martin Backholm hade vi dialog med redan innan förra säsongen och en del under. Men det blev Åker/Strängnäs, mycket beroende på ett nytt jobb i Södertälje. I år var det lite andra förutsättningar och intresset för att spela i Huddinge fanns kvar.

Martin som jag tränade mitt år i Nyköping är en seriös, spelskicklig back med ett bra skott från blå. Säsongen 15/16 var han en av de mest producerande backarna i Hockeyettan. Nu kommer han till en miljö med hög kravbild och en ambition att hela tiden utvecklas. Den hårda konkurrensen passar honom bra och kommer pressa honom att ta ytterligare kliv i sitt spel.

Vårt andra nyförvärv är spetsforwarden Mathias Franzén en Huddingeprodukt som valde att komma hem när Sundsvall lite tidigare i somras valde att lägga ner sitt A-lag. Mathias och jag hade kontakt även innan det med då valde han att stanna i Sundsvall mycket beroende på den sociala situationen. Nu när det blev andra förutsättningar är vi mycket nöjda att han valde att komma hem och spetsa vår redan sylvassa forwardsbesättning. Sist när jag och Mathias jobbade ihop var han A-pojk men hans styrkor är dem samma nu som då. En rapp, lite småtjurig spelare med bra skott och som alltid producerar mycket poäng. En spelare med Huddinge som moderklubb i rätt ålder med rutin från spel både i SHL och Allsvenskan samt utomlands både i Norge och Schweiz. Kommer passa perfekt i det vi bygger för att klättra uppåt igen!

Vi hälsar både Martin och Mathias välkomna till Sveriges bästa Hockeyettan lag!

Med vänlig hälsning

Fredrik Mälberg

Sportchef Huddinge Hockey

070-7202285

fredrik.malberg@huddingehockey.com

 

Vi Vill Vi Kan Vi Ska!

Rss Skriv ut
Senaste match
Hudiksvall HC
3-1
Huddinge IK
17/1 Glysishallen
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Huddinge Hockey
Nyheter
17 januari 2018 10:41
19 januari 2018 06:41
18 januari 2018 09:01