SERIESEGER!

Seriesegern säkrad efter en poäng borta mot Wings HC.

Innan dubbelmötet med Wings så fanns det en känsla av att det i praktiken redan var klart, och det kanske det var, men idrott är idrott och ”det går snabbt i hockey”. Konstigare saker har hänt så det är riktigt skönt att konstatera att det nu är klart inte bara i praktiken utan på riktigt.

Oavsett vilken serie man spelar i så är det alltid en prestation om man vinner. Att göra det med två matcher kvar och efter en ”winningstreak” av 13 matcher är något att vara stolt över.

Matchen mot Wings var tät och svårspelad. Vi kom aldrig riktigt loss från ett hårt kämpande Wings som gjorde det bra. Vi tar ledningen i en jämn första period med 1-0 genom #23 Hägerström. Andra perioden börjar med att Wings kvitterar till 1-1 vilket står sig till periodpaus. Tredje blir lite av ett ställningskrig och ju närmare slutsignalen vi kom så kändes det som att båda lagen var rätt nöjda med en poäng. När tutan förkunnade att ordinarie matchtid var slut och att vi står som seriesegrare så var det en grym känsla.
Det märktes nog att spelprogrammet den senaste tid har det varit på NHL nivå. De senaste 18 dagar har vi spelat 7 matcher. Med tanke på att alla spelare har heltidssysselsättning vid sidan av hockey och att det måste in både fys- och isträning så är det helt förståeligt att allt inte är på topp hela tiden. Det gör också bedriften ännu större.