Hem / Nyheter / Intervjuer / Intervjuer 2012/13 / Jhonas Enroth

INTERVJUER

Intervju med Jhonas Enroth

2013-01-04
Jhonas Enroth

Två matcher i Huddinges A-lag hann Jhonas Enroth med innan karriären bar vidare mot NHL. Men efter åtta säsonger hemifrån är det dags att åter dra på sig Huddingetröjan för VM-målvakten och NHL-stjärnan.
- Det ska verkligen bli kul att få spela för min moderklubb. Jag kände att jag börjar bli sugen på att få uppleva matchsituationen igen, säger Jhonas inför de kommande två hemmamatcherna i Björkängshallen.

Efter fyra säsonger i Södertälje och lika många i Nordamerika är det dags för comeback för en av de stora hockeystjärnorna som fostrats i Huddinge. Lockoutade Buffalomålvakten Jhonas Enroth drar på sig Huddinges matchtröja i de kommande två hemmamatcherna mot Vallentuna och Nacka.

- Det ska bli jättekul att få representera moderklubben. Jag har varit med och tränat med Huddinge sedan jag kom tillbaka från USA när det blev klart att NHL-säsongen inte kom igång.
 - Jag hoppas kunna bidra med bra målvaktsspel och att vi ska vinna matcherna, säger han.
 I drygt en månad har han varit tillbaka i Sverige. Hela september tillbringade han i Buffalo för att förbereda sig inför NHL-starten men när konflikten mellan spelarfacket och klubbarna inte löstes åkte Jhonas tillbaka till Sverige.
 Efter ett par veckors träning med Huddinge är det alltså dags för comeback.
 - Jag är verkligen spelsugen och det ska bli jättekul. Jag har spelat med fyra av killarna som är med i laget nu och känner mig hemma. Nicklas Nilsson, Billie Blomberg och Magnus Wahlgren känner jag sedan pojklaget och Christopher From Björk känner jag från landslaget.

 Jhonas Enroth ser inga nackdelar med att ta klivet från NHL-spel ned till svenska division 1.
 - Slipper man skador är det ingen nackdel. Jag är sugen på att få spela matcher efter ett så långt uppehåll som det nu blivit och att få komma igång på den här nivån är en bra start. Vad som händer sedan vet jag inte. Det kan nog bli fler matcher med Huddinge men det beror också på vilka alternativ jag har att ta ställning till.
 - Jag kommer att välja det som är bäst för min fortsatta karriär men nu är det matcherna med Huddinge som gäller, säger Jhonas som spelade VM-hockey i våras för Tre Kronor.

Det är en mycket erfaren och rutinerad 24-åring som ställer sig i Huddingemålet nästa vecka. Bland annat har han en elitseriesäsong, två säsonger i NHL:s farmarliga AHL och två NHL-säsonger bakom sig. Han har startat närmare femtio NHL-matcher, spelat en VM-turnering och två JVM-turneringar.
 Trots att han hör hemma i hockeyns verkliga finrum ser han farm emot med matcherna med Huddinge.
- Även om det inte är lika prfessionellt här så är nivån helt okej. Jag trivs jättebra med killarna och det ska verkligen bli riktigt kul att spela. Jag ska göra allt för att bidra med det jag kan, lovar Jhonas inför comebacken.

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10