Hem / Nyheter / Intervjuer / Intervjuer 2005/06 / Roger Wahlqvist

INTERVJUER

Roger Wahlqvist

2005-12-04

Roger har visat en mycket positiv utveckling i år. Han tar för sig mer och ändå har felprocenten minskat. Följdriktigt har ”Micke och Bengan” också gett honom större förtroende, bland annat i box play och power play.

- Ja det är kul att det börjar funka nu. Jag var långtidssskadad p g a korsbandet under mer än en säsong och det tar tid att komma igen, få upp tempot, tajmingen, våga spela ut, ja man tappar ju i allt när man går skadad. I början av säsongen var det viktigt att jag spelade enkelt och inte tog risker, nu känner jag att jag vågar spela ut mera. Jag vill gärna hänga med upp i anfallen och gillar att jobba framför motståndarmålet också. Den femman jag spelade i mot Hästen funkar bra. Där finns riktigt bra passningsläggare, så man kan hoppas på att få bra skottlägen också.

Vilka är dina starkaste sidor?

- Det är nog kämpaviljan. Jag har ett stort Huddingehjärta, har spelat i klubben sedan jag var fem år, och vill göra allt jag kan för laget. Jag är ju storväxt, men kan utnyttja det mer än jag gör. Sist mot Hästen satte jag i alla fall in en och annan tryckare, så nu får vår materialare Björne sluta kalla mig Teddybjörnen!

- Mot Vallentuna kan det bli tufft, de har en del rutinerade spelare i laget och har överraskat. Vi måste hålla ihop laget, inte ”tappa spelare” utan alltid vara tre man hemåt.

Korsbandsskadan då?

– Inga problem, men jag spelar fortfarande med ett specialskydd för säkerhets skull.

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10