Hem / Nyheter / Intervjuer / Intervjuer 2005/06 / Pontus Sjögren

INTERVJUER

Pontus Sjögren

2005-10-26

Pontus visade direkt att han ville vara med och slåss om platsen som förstemålvakt, när han fick chansen i de första träningsmatcherna. Tränarduon har fortsatt låta Pontus och Janne byta av varandra och det känns bra att Huddinge har två säkra ”keepers” där dagsformen kan avgöra vem som står.

Pontus är nöjd med inledningen för egen del. Han är bara 20 år, men hann med ett par matcher i Södertäljes A-lag i SM-semifinalerna i våras innan han kom till Huddinge. Vad är det som gör en bra målvakt?

- Man måste förstås vara vältränad, men det mentala är kanske viktigast. Att vara helt fokuserad på att stoppa pucken och göra det även om man inte får så många skott på sig. Så blir det ibland för oss, som i matchen mot M/B, då jag bara fick nio skott.

- Den matchen hjälptes vi åt hela laget och som målvakt kan man då inte släppa in ett mål och skylla ifrån sig med att man fått stå overksam. Och så är det viktigt att man får en bra start. Känner man att man har kontroll i de första puckkontakterna, att det inte strular från början, då fortsätter man ha bra flyt.

- Jag vet ju att jag kan rädda puckarna, det gäller bara att göra det också. Vi kan definitivt vinna serien, men då måste vi höja vår lägstanivå. Vi måste vara ödmjuka, jobba hårt i alla lägen och spela disciplinerat.

Pontus vill vara aktiv runt målburen:

- Det är ett bra sätt att hålla sig igång och om jag stoppar en puck bakom mål eller i rundeln så kan jag förhindra att motståndarna checkar fast oss.

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10