Hem / Nyheter / Intervjuer / Intervjuer 2005/06 / Oscar Ahlström

INTERVJUER

Oscar Ahlström (eller är det Victor?)

2005-11-27

I förra matchprogrammet gav vi ett tips på hur man skiljer tvillingarna Oscar och Victor Ahlström åt på isen. Oscar har vit tejp medan Victor har svart tejp. Vi ska snart avslöja ett mer närgånget knep… Men först: hur ser du på dig själv som hockeyspelare?

- Som Victor så tycker jag att jag är snabbare på skridskorna i år och fått mera tyngd och styrka i närkamperna, även om vi ju inte är särskilt storvuxna. Men snabbheten är viktigare i hockey. Vi tränar fys i gymmet nästan varje dag, men dagen före match så blir det litet lättare träning.

Något du inte är nöjd med?

- Målskyttet. Jag ska jobba för att göra fler poäng framöver. Vi måste vara beredda att prova litet olika kedjeformationer p g a skador och annat, men på sistone har det funkat bra med brorsan och Klasen.

Ja, hela femman var mycket bra mot Väsby. Tvillingarna åkte ofta ifrån motståndarna och kunde bita sig fast i deras zon. Och Oscar noterades för ett mål och en målgivande passning, så nu är kanske också målskyttet på G.

- Vi har större individuell skicklighet än de andra lagen och jobbar vi stenhårt i matcherna, så kommer vi att vinna serien och gå till playoff.

Till sist ett tips på hur man skiljer dem åt om man ”hamnar i närkamp” med tvillingarna: Oscar har två små födelsemärken på den högra kinden…

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10