Hem / Nyheter / Intervjuer / Intervjuer 2005/06 / Mattias Blomberg

INTERVJUER

Mattias Blomberg

2006-01-25

Mattias Blomberg kommer från en riktig hockeyfamilj. Och för att kunna matcha pappa Lill-Timpas och farfar Timpas meriter har 20-årige Mattias en bit kvar.

- Både pappa och farfar var duktiga, farfar som spelade i Göta, gjorde bland annat tio A-landskamper. Men även om pappa spelat i Huddinge är det ett tag sedan och inget jag känner press på mig för, säger han.

Mattias började sin hockeykarriär i Huddinge och flyttade vidare till Leksand där han spelade tre säsonger samtidigt som han gick på hockeygymnasiet i det hockeytokiga Leksand. Drygt 20 juniorlandskamper har han hunnit med och kämpar nu om en av de ordinarie backplatserna i Huddinge sedan han kom tillbaka till moderklubben för två år sedan. Men han har haft otur med skador.

- Förra säsongen bröt jag handleden och i år skadade jag axeln på försäsongen. Det har varit lite motigt och jag har haft en del otur med skador men nu hoppas jag kunna koncentrera mig på hockeyn och slippa fler skador, säger Mattias som till vardags säsongsjobbar som banskötare på Salems golfbana.

- Jag klipper banorna och fixar med det mesta. Just nu är jag ledig men börjar igen i mars. Fram till dess kan jag koncentrera mig helt på hockeyn,säger Mattias. Den 178 centimeter långe och 87 kilo tunge backen är följsam och har fin blick för spelet. Något utstakat mål med ishockeyn har han inte.

- Jag vill utvecklas och bli bättre och bättre. Vad det sedan leder till får framtiden utvisa. Jag tycker i alla fall att vi har väldigt goda chanser att ta oss till kval och gå upp även om det blir tuffa matcher. För oss handlar det om att vara på topp och prestera vårt bästa och det ska räcka, säger Mattias.

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10