Hem / Nyheter / Intervjuer / Intervjuer 2005/06 / Martin Sandgärde

INTERVJUER

Martin Sandgärde

2006-01-06

Hej Martin, hur har du haft det under jul och nyår?
- Det var lugnt. Jag var i Sundsvall en sväng, för övrigt var jag hemma med familjen. Vi hade ledigt några dagar, men sedan i måndags tränar vi för fullt igen.

- Hur är formen inför seriens omstart?

- Det känns bra, men visst var man litet seg i början efter helgerna. Det var bra att få en genomkörare mot Örebro i onsdags och det är kul att allvaret börjar igen.

Martin Sandgärde är en äkta Huddingekille, som spelat i klubben sedan barnsben, som så många andra i årets lag. Han är den lojale, hårt arbetande lagspelaren som inte försöker briljera. Han tycker att både laget och han själv har mycket mer att ge.

- Vi blir bara bättre och bättre, lär oss något av varje match och jag tycker vi tränat bra. Ett par ”onödiga förluster” har det blivit, men det är svårt att undvika, och man får ta det som en lärdom.

Född 1985 går Martin andra året på KTH och utbildar sig till civilingenjör och tycker det går bra att förena med seriespelet. Här ser Martin förstås vissa praktiska fördelar med att spela i Division 1 i år. Ifjol var det J20 Superelit som gällde med resor över hela landet på helgerna.

- Men visst ska vi upp i HockeyAllsvenskan igen, där hör Huddinge hemma. Det är lång väg att gå, men vi har talangen, om vi bara får tillräcklig rutin och tuffhet så...

- Vad måste vi förbättra?

- Vi får inte släppa till bakåt och göra enkla misstag, som vi gjorde i ett par matcher, om vi ska nå ända fram till Kvalserien. Gör vi tre-fyra mål ska vi inte behöva förlora en match, så det defensiva spelet är en nyckel, nu när varje match är viktig. Och jag tycker det börjar se riktigt bra ut nu.

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10