Hem / Nyheter / Intervjuer / Intervjuer 2005/06 / Jonas Rådlund

INTERVJUER

Jonas Rådlund

2006-03-24

Jonas Rådlund gör sin nionde (!) säsong i Huddinges A-lag och är den som har klart mest rutin i laget. Jonas är den ende vid sidan av handskadade Johan Älgekrans, som spelade i laget förra gången vi kvalade till Allsvenskan 00-01. Jonas drar på svaret när jag frågar om rutinen är viktig i ett kval?

- Svår fråga. Visst är det viktigt att veta vad man gör i täta kvalmatcher. Vi har ett ungt lag, men om vi spelar som vi gjort i år, så klarar vi det. Det som talar för Huddinge är hög fart i spelet, bra skridskoåkning och så har vi tekniska spelare som kan ”dra en gubbe”. Kvalserien är ett getingbo, men vi skall ge allt och sedan får vi se hur långt det räcker.

Att ge allt, har alltid varit Jonas Rådlunds kännetecken. Efter en säsong som blev litet upp och ned för Jonas p g a en skada mitt i säsongen, så har han nu kommit igen på allvar. När det hettar till och blir allvar, då trivs gamla rävar som Jonas. Mot Arboga fick han hastigt men mindre lustigt gå in istället för ”Älgen” och gjorde det med bravur:

- Ja, det gick ju bra, vi vann vår match í matchen och jag fick själv göra två mål. Men det är inte troligt att vi behåller den kedjeformationen mot Piteå. Jag får nog räkna med en mer defensiv roll i fortsättningen, så det var väl sista gången som jag fick se anfallszon! Piteå spelar precis som Huddinge alltid en bra hockey.

- Grundserien kändes som att köra bil från Gibraltar till Treriksröset, men nu är det kul!

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10