Hem / Nyheter / Intervjuer / Intervjuer 2005/06 / Jimmy Ahnelöv

INTERVJUER

Jimmy Ahnelöv

2006-03-01

Det råder nog ingen tvekan om vem som skjuter hårdast i Huddinge i år: Jimmy Ahnelöv. Från sin backposition har han stänkt in 9 mål, varav ett par riktiga ”Lidströmare”.

Och med 15 assist därtill, så kan du väl inte vara annat än nöjd med säsongen så här långt, eller…?

- Poängmässigt är jag nöjd. Jag får mycket speltid, är med i båda power play-femmorna och då blir det många bra skottlägen. Men spelmässigt är jag inte nöjd. Jag vet att jag kan bättre både defensivt och offensivt.

Bygger power play-spelet på att du ska komma till skott?

- Både ja och nej. Jag skjuter när jag får en bra chans, men samtidigt kan jag också dra på mig deras forwards så att våra forwards kan få friare ytor.

Matcherna mot Väsby har ju varit av en helt annan klass än övriga i år. Vad betyder matchen ikväll?

- Personligen tycker jag det viktigaste är att vi får en bra genomkörare, att vi får upp farten. Det har varit litet segt ibland på sistone mot dåligt motstånd. Därför är det bra att vi har Väsby i sista seriematchen. Väsby är ett bra lag, dom kör på och jobbar hårt och håller ett helt annat tempo än övriga lag i serien. Man vill ju alltid vinna matcherna, men egentligen spelar det ingen roll om det blir ett mål upp eller ner, bara vi får igång spelet. Jag antar att Väsby resonerar ungefär likadant, så jag hoppas på en riktigt bra hockeymatch ikväll, där lagen kan fokusera på sitt eget spel.

Och hur ser du på playoff?

- Det ska bli riktigt kul. Det är det som vi har spelat för hela säsongen. I playoff blir det helt andra förutsättningar, då gäller det att ge allt, få spelet att stämma och inte släppa till bakåt.

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10