Hem / Nyheter / Intervjuer / Intervjuer 2005/06 / Jan Axtilius

INTERVJUER

Jan Axtilius

2006-04-03

När det drog ihop sig till playoff och kval kändes det extra tryggt att veta, att vi har två riktigt bra målvakter i laget. Dom har dessutom fått ordentlig matchträning hela säsongen, genom att coacherna Mikael Johansson och Bengt Olsson valt att växla mellan Pontus Sjögren och Jan Axtilius. Janne har stått senast mot Piteå hemma och Mariestad borta och gjort två riktigt bra matcher.

”Det är nu det gäller att vara på topp”, säger han. ”Det är helt annorlunda att spela i kvalserien mot grundserien. Då var det ibland svårt att vara helt fokuserad, vi var helt enkelt litet för bra för den serien. Vi målvakter behövde inte precis ta ut oss... Nu känner man att man fått göra ett hårt dagsverke efter varje match."

"Man gör av med mycket vätska på en tuff match och kan känna sig sliten dagen efter. Det psykiska spelar också in, anspänningen att veta, att man inte får släppa in fler mål i slutet av matchen, som t ex mot Piteå, gör det extra ansträngande. Men vi orkar. Vi har haft riktigt bra fysträning den här säsongen och isträningen har också varit jättebra, så förutsättningarna är goda."

Är det roligare när man får många skott på sig eller vill man hellre ha det ”lagom lugnt”?

”Det enda som betyder något är att vi vinner matchen, men det kan vara tacksamt att få skott på sig i början av en match, om man tar dom vill säga. Då blir man extra laddad. Men det är samspelet med utespelarna som spelar största rollen. Att man vet vad backen tänker göra i en 2 mot 1-situation t ex, och att alla hjälper till i försvarszon och tvingar motståndarna till lättare avslut.”

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10