Hem / Nyheter / Intervjuer / Intervjuer 2005/06 / Henrik Pettersson

INTERVJUER

Henrik Pettersson

2006-04-12

Att Huddinge är starka hemma vet de flesta, men det är framför allt några bra bortamatcher som gjort att laget nu har saken i egna händer och av egen kraft kan gå upp i HockeyAllsvenskan och få möta Leksand, Södertälje, AIK, Björklöven, Rögle m fl hockeystorheter nästa år.

I bortamatchen mot Mariestad visade Huddinge kyla och effektivitet, precis som när Henrik ”Hempa” Pettersson satte avgörande 2-1 i söndags borta mot Piteå med dryga minuten kvar.

”Mot båda lagen spelade vi som man måste i kvalsammanhang, enkelt, stabilt och aggressivt utan att gå bort oss. I Mariestad fick vi spela 4 mot 5 alldeles för ofta, men mot Piteå höll vi oss kalla och drog inte på oss onödiga utvisningar. Vi har både motivation och kvalitet i vårt lag och när vi höjer tempot och åker skridskor, så hänger de flesta inte med. Mariestad är ett rutinerat lag med bra försvarsspel och vi tog det litet försiktigt i början av förra matchen. Nu ska vi spela vårt eget spel, göra det som vi är bra på. Chanserna kommer bara man har tålamod.”

”Hempa” tycker att hans egen säsong har varit OK. I Kvalserien är det en annan typ av hockey än i division 1, mer tillknäppt.

”Vi kan inte alltid gå fram brett med tre man, som vi kunde i grundserien där motståndet för det mesta var rätt svagt. Alla femmorna går bra, så vi ska avsluta Kvalserien med en seger. Vi ska defintivt inte titta på resultattavlan. Det bästa vore om dom överhuvudtaget inte visade några resultat från den andra matchen!”

Det är fem år sedan Huddinge var i samma situation. Då blev visiten i division 1 bara ettårig för laget som ligger på fjärde plats i allsvenska maratonligan. Kan vi återupprepa bravaden?

”Absolut, nåt annat finns inte.”

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10