Hem / Nyheter / Intervjuer / Intervjuer 2005/06 / Fredrik Öijeberg

INTERVJUER

Fredrik Öijeberg

2006-02-01

Tätstriden mellan Huddinge och Väsby rullar vidare. Båda lagen spelar disciplinerat och vill inte släppa poäng i jakten på förstaplatsen. Placeringen spelar kanske inte så stor roll egentligen, men det handlar om ”respekt” också.

- Alla lag verkar tagga upp sig litet extra mot oss och det är bra. Vi kan inte åka på en skridsko och måste vara med från början i alla matcher. Nu känns det som om vi har playoff-platsen klar, men vi vill vinna serien, säger Fredrik Öijeberg, född 1985 och debutant i A-laget i år.

Fredrik fick en tyngre start i år än han hoppades på, med en skada som gjorde att han fått slita för att ta en plats ”i tre femmor”:

- De första matcherna blev jag poänglös, men på senare tid har det rullat in ett och annat mål också, så det känns bättre och bättre. Nu gäller det att toppa formen till playoff.

Det var bra att få börja i division 1, tycker Fredrik:

- Jag tror hela laget kommer ha nytta av det längre fram, även mot allsvenska lag. Om det här unga laget hade spelat i HockeyAllsvenskan redan i år, så hade vi fått ställa upp och försvara oss mycket mer. Nu har vi fått tid på oss att hitta ett eget spel som passar oss och vi har lärt oss att föra matcher.

- Det är också stor skillnad på hockeyn i J20 och på seniornivå. I J20 blir det mycket mer ”jaga puck”, kontra och ta vara på tillfällen som ges. Här ställer lagen upp mer och man får göra uppspel från egen zon. Vi har ibland haft det litet struligt med uppspelen i vår kedja (Freddie som oftast är puckförare har ibland ingen att passa till), men vi jobbar på att förbättra det. Jag har ju alltid spelat center som junior och min egen roll, att vara ”3:e gubben hemåt”, känns rätt.

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10