Hem / Nyheter / Intervjuer / Intervjuer 2005/06 / Freddie Ferm

INTERVJUER

Freddie Ferm

2005-10-15

Man får inte vara skrockfull om man spelar i tröja nummer 13 som Freddie Ferm har valt att göra. Visst började det litet oturligt med en skada i början av säsongen, men nu är Freddie på god väg att komma ikapp träningsmässigt.

Ett bevis för det är att han noterade sig i målprotokollet för första gången i seriesammanhang mot M/B i förra hemmamatchen och då gjorde han det med besked: två mål och en assist från Freddie avgjorde matchen för Huddinge.

Freddie är Huddingebo, bor fortfarande nära Björkängshallen, och spelade i nio år i klubben som pojklagsspelare innan han gick till Hammarby som 16-åring. Freddie är en av lagets största spelare med sina 191 cm och 94 kilo.

- Det saknas fortfarande litet matchtempo, men det känns bättre och bättre för varje match. I senaste bortamatchen mot Haninge var vi inte på topp, vi blev nog litet stressade av deras hårda satsning från början, men matcherna innan dess spelade vi klokt i försvaret och satte våra chanser och vi har mycket mer att ge.

- Vi måste vara mer noggranna, inte gå bort oss eller passa fel så ofta som sist. Favoritskapet gör ju att alla lag skärper sig mot oss och det är bra. På det sättet får vi ofta litet tuffare matcher än vad vi kanske trott i förväg och får jobba för varje poäng. Det har vi nytta av längre fram.

Hur ska vi då spela för att vinna serien?

- Många motståndarlag dumpar ofta pucken i sarghörnet och jagar efter, men vi har flera duktiga spelare som kan förvalta pucken, så vi bör spela oss fram till chanserna istället, utom om vi hamnar under press förstås. Botkyrka är ett bra lag som bör kunna sluta bland ”topp 4” i serien, men vi vinner ikväll. 5-2 är mitt tips, säger Freddie.

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10