INTERVJUER

Erik Rosén

2006-02-23

Till varje hemmamatch har vi presenterat en ny spelare i Huddinges A-lagstrupp denna säsong, utom i det allra första matchprogrammet då årets lagkapten Anders Adler porträtterades. När vi ikväll spelar vår 17:e hemmamatch är det alltså dags för den 16:e nykomlingen: Erik Rosén. 16 nya spelare, de flesta under 20 år! Det säger mycket om Huddinges filosofi, att ge de egna talangerna chansen att komma fram och prova på A-lagsspel på hög nivå så tidigt som möjligt.

Erik Rosén är en typisk representant för HIK:s ungdomsverksamhet: en lovande back med juniorlandslagsmeriter. Han började i J20 i höstas, men etablerade sig snabbt som ett gott alternativ även i A-laget, när en ordinarie back saknades. Hittills har det blivit 14 A-lagsmatcher för Erik och 8 poäng.

- Jag fick en riktigt bra start i de första matcherna, sedan har det varit litet upp och ner. En förkylning efter landslagsturneringen i Tyskland för ett par veckor sedan har inte släppt helt och hållet än, men jag kör för fullt nu och vill förstås spela. Jag förstår att Micke Johansson inte gärna ändrar ett vinnande lag, men jag slåss för en plats i laget, när vi nu närmar oss playoff och eventuell kvalserie.

Erik är en spelande back, snabb på skridskorna och han är bra på att föra upp pucken i anfallszon. Erik säger själv att viljan nog är hans starkaste sida och ett tufft fysiskt spel är ett kännemärke. Och tackla kan Erik! Han har satt in några av säsongens häftigaste höfttacklingar i Björkängshallen som vänt upp och ner på motståndarna, fast domaren vid två tillfällen tveksamt bedömt det som bentackling.

- Ja, det var klockrena höfttacklingar tycker jag, men de tog kanske utvisning för att jag träffade litet lågt.

Erik, som är född 87, är klar för nästa säsong i Huddinge. Det lär bli fler bröstvärmare att gotta sig åt då…

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10