Hem / Nyheter / Intervjuer / Intervjuer 2005/06 / Calle Åslund

INTERVJUER

Calle Åslund

2005-11-02

Det är ingen tvekan om att Calle Åslunds återkomst till Huddinge efter ett år i Texas var populär bland Huddinge Hockeys supportrar.

Alla älskar en fighter och när man som Calle dessutom gärna sätter in en riktig bröstvärmare med ett par hundra kilos tryck så det smäller i sargen, då ligger vägen till supportrarnas hjärtan öppen.

Kanske trodde någon att året i USA skulle göra honom ännu tuffare, men så har det inte blivit:

- Jag spelar klokare nu. Det var ett lärorikt år på många sätt. Jag mognade som person och tycker att jag utvecklades som hockeyspelare. Jag fick skäll många gånger i början för att jag stötte i fel lägen – ”om du gör det där en gång till så köper jag en enkel flygbiljett hem”, brukade coachen skrika – så nu är jag försiktigare, mindre hetsig, men det fysiska spelet har jag kvar. Det är min spelstil.

- Det var annorlunda på många sätt i USA. Laget var nytt och bestod till stor del av kanadensare. Som rookie hade man inte så mycket att säga till om. I början kände man sig rätt ensam och utlämnad, men det var nyttigt att få slå sig fri från tryggheten. Nu är man tillbaka i det vanliga livet igen och det känns jättebra. Jag trivs med jobbet som elektriker och stämningen i truppen bland både spelare och ledare är på topp.

- Det är skönt att vara på den vinnande sidan igen. Alla matcher är tuffa och ”Trånkan” har visat att dom kan slå ett topplag också en bra dag, men vi ska kunna åka ifrån dom.

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10