Hem / Nyheter / Intervjuer / Intervjuer 2004/05 / Jonathan Ericsson

INTERVJUER

Jonathan Ericsson

2004-03-10
Jonathan Ericsson

Jonathan, eller Jonte som han kallas, kom till Huddinge som ett lån från Södertälje SK nyligen och spelade sin första match redan dagen efter mot Hammarby. Han gjorde en bra insats och har fått förtroende från både tränare och lagkamrater. Efter att Dick Tärnström och Niclas Hävelid kommit in i SSK:s trupp blev Jonte sjunde back och det skulle nog ge honom rätt litet speltid. Eftersom Jonte som alla unga hockeykillar vill spela hockey och inte nöta bänken, gjorde HIK och SSK denna överenskommelse och Jonte är helnöjd. Fin anda i laget, en offensiv spelstil och mycket istid - kan det bli bättre?"

Ja att målen trillar in litet oftare kanske, men det kommer, det är Jonte lika övertygad om som alla andra i laget. Jonte spelar vänsterback tillsammans med Jimmy Wendel och har snabbt fått sätta sig in i HIK:s spelsystem som skiljer sig rätt mycket från SSK:s. "I SSK är det man/man som gäller medan HIK överbelastar mera, säger Jonte. Uppställningen i styrspelet är också annorlunda. Visst tar det några dagar att komma in i, men nu känns det jättebra."

Jonte är en blygsam kille, men om man pressar honom så säger han att hans starkaste sida nog är, att han är bra med puck. När han väl fått upp farten går det också hyfsat snabbt. Det han behöver förbättra är aggressiviteten. Jonte gillar att ta offensiva initiativ men släpper inte defensiven. "Jag vill helst inte lämna över ansvaret att vara sista back på någon annan utan försöker hålla bra koll bakåt." Hockeyn ligger i blodet på Jonte. Hans pappa Sven spelade i Vita Hästen, Jontes moderklubb, och brorsan Jimmie Ericsson spelar i Skellefteå. Jonte har tröja nr 12 i HIK, annars har han alltid haft 21, precis som far och bror. 12 är ju 21 baklänges så det bör gå bra, men Jonte är annars inte alls skrockfull av sig.

"Jag trivs redan jättebra i Huddinge, men det är ju osäkert hur länge jag blir kvar. Jag kan bli hemkallad till SSK på kort varsel, men det kan ju också bli en större del av säsongen i HIK. Det beror på skadeläget i SSK, om man tar in fler proffs etc. Att jag vill spela för SKK är ju självklart, men nu är det här ett riktigt bra alternativ." Välkommen Jonte. Vi hoppas att SSK får förbli skadefritt hela säsongen på backsidan...

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10