Hem / Nyheter / Hoppet lever

SENASTE NYTT

Hoppet lever

08 april 2018 05:56

Två poäng och vi har allt i egna händer!

Frågan var inför matchen igår, skulle Västervik ta revansch för förlusten senast i Björkängshallen och visa att man hör hemma i Hockeyallsvenskan, det började mörkt för Huddinge.

Hemmalaget tog ledningen efter bra forchecking och stressade fram lite fummel hos Huddinge och vips så var en Västerviksspelare ren framför mål med pucken och han satt pucken högt och snärt bakom Daniel Fahlström, klockan stannade på 11:18 och hemmalaget fick rättvis utdelning efter ha tagit kommandot.
Huddinge var inte ofarliga men man fick inget riktigt tryck i anfallen. istället drog man på sig en utvisning när man jobbade hemåt under ett Västerviks anfall.
Hemmalaget fick utdelning och 2-0 på tavlan efter 16:00. Man kan undra om publiken trodde på en säker vinst?
Huddinge fortsatte att jobba på med snabba anfall och att gå på rakt på mål. Även Huddinge skulle få utdelning för sitt slit, man kom i ett flygande anfall med flera spelare i anfallsvågen, Martin Eklund ledde anfallet med en nästan flygande presentation över offensiva blå linjen, han fick iväg pucken på mål där Patrik Kallmert var på returen, likaså Rasmus Dahlberg-Karlsson som var sist på pucken innan den gick i mål. Målet blev dock diskuterat där domaren valde att ringa för granskning, en möjlighet som de har tack vare att de spelat i Hockeyallsvenskan detta år men målet blev godkänt och klockan var 19:50 och andra perioden var ovis för hemmalaget nu.

Andra perioden, Huddinge fortsatte sitt spel och testade hemmalaget med snabba anfall, man fick dock inget riktigt tryck fortfarande men det närmade sig kvittering även om hemmalaget hade trycket så var Huddinge stabila i försvaret.
Kvitteringen kom också, en snabb omställning där man kom med tre man på linje varav Joakim Hälleström höll sig längs sargen när man passerade blå linjen för att leta sig mot mål och Fredrik Renström, som förde in pucken i zonen var inte sen att se Joakim, han fick iväg en fin crosspassning där Hälleström bara behövde lägga kroppen bakom klubban och stöta in pucken, 2-2 och nu kom nog nerverna för hemmalaget efter 15:52.

Tredje perioden, hemmalaget återtog kommandot och tryckte på ordentligt i anfallen långa stunder men Huddinge kunde mestadels spela ut men några gånger blev det icing i stressen och man blev lite uttröttade.
Matchen verkade gå mot förlängning när Västervik drog på sig en utvisning bakom Huddinges mål med fem sekunder kvar. Ett läge som Fredrik Mälberg ville utnyttja, han tog timeout och man pratade ihop sig för att kunna avgöra under full tid. Nu gick det inte vägen, man vann pucken i tekningen men den blev utdragen så man hann aldrig få ett avslut och förlängningen var ett faktum.

Sudden, Huddinge gick för ett avgörande då man hade powerplay fortfarande och man pressade hemmalaget bra, de få gånger hemmalaget fick pucken ur zon kunde Huddinge hämta den snabbt och var i zon lika snabbt.
Målet skulle också komma, Alexander Anderberg blev siste man på pucken och segern var ett faktum!
Att Huddinge skulle vinna, igen mot Västervik trodde nog inte många, förutom vi Huddingefans och laget.

På tisdag åker vi till Västerås, vinst där och det är riktigt nära. Vid förlust är det inte kört heller, charmen med Kvalserien lever vidare

På torsdag tar vi emot Piteå oavsett, välkomna till Björkängshallen!

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10