Hem / Nyheter / Arkiv / Artiklar 2008/09 / Sonnys krönika september

SENASTE NYTT

Sonnys krönika september

09 december 2011 15:35

sonny

Äntligen har hockeyfesten börjat, vi har spelat de två första seriematcherna och i kväll tar vi emot en av årets huvudkonkurrenter Mariestad i Björkängshallen. Matchen mot Mora tycker jag var sensationellt bra och det var fantastisk fartfylld och intensiv hockey som presterades av våra hockeykrigare. Tyvärr räckte det inte till seger men det visade att vi har kapacitet.

Kanske var jag lite för optimistisk när vi åkte upp till Sundsvall för att på bortaplan försöka ta en trepoängare. Kanske förträngde jag att Sundsvall är ett erkänt svårspelat lag på sin hemmaplan. Det fanns dock positiva saker att ta med sig från den matchen också och även om jag inte såg matchen på plats så har jag förstått att vi spelade bra i första perioden och var överlägsna i den tredje. Orsaken till förlusten var spelet i andra perioden och så fort det går emot så har människan en tendens att hitta felet hos andra än sig själv och som jag uppfattar det så pekas nu målvakten ut som ansvarig för resultatet i andra perioden.

Här menar jag inte bara spelarna utan även när man läser vår gästbok så verkar alla experter peka ut målvakten som ansvarig för förlusten. Jag är den första att förstå hur viktigt ett bra målvaktsspel är för att skapa trygghet i spelet ute på planen men jag tycker nog att den ensidiga kritiken mot målvaktsspelet är något onyanserad. Jag kan i alla fall inte förstå hur det skulle kunna vara målvaktens fel att vi i andra perioden bara skjuter sex skott mot Sundsvalls nitton. Lika lite kan jag förstå att det skulle vara målvaktens förtjänst att vi i tredje perioden som vi vinner skjuter 14 skott mot Sundsvalls 4.

Hockey är och förblir ett lagspel där alla har ett kollektivt ansvar för att prestera tillsammans och det är vad jag hoppas få se ikväll mot Mariestad. Jag tror inte generellt att man lyfter någon individ till att prestera bättre genom att racka ner hela tiden på vederbörande och jag hoppas därför att våra supportrar tydligare vill fokusera på att lyfta fram de goda sidorna hos våra spelare i syfte att få dem att växa för jag utgår ifrån att vårt gemensamma intresse är att stötta laget och få ut så mycket som möjligt av varje spelare.

På vår gästbok kunde man läsa att jag borde kalla till krismöte redan innan vi spelat klart våra träningsmatcher, jag undrar då vad Frölunda ska göra efter sin serieupptakt? Vår styrelse och de sportsligt ansvariga har täta och kontinuerliga kontakter med varandra där vi ständigt diskuterar hur läget är och vad som eventuellt behöver ändras på. Vi kan precis som många andra sväva ut i önsketänkande men tack och lov säger jag att vi hitintills alltid sansat oss så pass att de åtgärder vi vidtar ligger inom ramarna för vad vår klubb orkar med. Jag tror inte att vår förening skulle må bra av att ha en styrelse som likt nervösa asplöv darrade fram och tillbaka och ständigt genomförde åtgärder i panik vilket lätt sker när man talar om kris.

Inför kvällens möte med Mariestad hoppas jag att publiken kommer för att ge sitt stöd till laget. Det är alltid lika kul när det kommer mycket folk när vi har besök av lag som Leksand till exempel men det är när vi möter lag som Mariestad och andra som förväntas ligga i den nedre halvan av tabellen som publikstödet kanske är viktigast. Tre poäng mot Leksand är tre poäng men tre poäng mot Mariestad och våra andra huvudkonkurrenter kan vara värt det dubbla. Kom och stötta ditt lag, VI VILL, VILL NI?

Den mediala uppmärksamheten när det gäller allsvensk hockey har under de senaste åren stadigt växt och som ett exempel kan nämnas att premiärmatchen mellan Leksand och Troja/Ljungby lockade 100 000 tittare på TV4sport. Matchen mellan AIK och Växjö som sändes på webTV lockade tre gånger så många tittare s24.se hade hoppats på. Att det har börjat bra för SSK, Djurgården och att även AIK har fått stor medial uppmärksamhet hoppas jag kan innebära ett trendbrott när det gäller den svårflörtade stockholmspubliken.

Läste i Expressen att Färjestad hade vikande publiksiffror som inte minst avspeglade sig i att de hade närmare fyratusen osålda biljetter till sin hemmapremiär. Jag är på intet vis glad över att de har vikande publiksiffror även om jag inte håller med deras tidigare klubbchef Lars Glennert som menade att det som är bra för Färjestad är bra för svensk hockey. Med en optimists glasögon så kan jag dock hoppas att vikande publiksiffror på landsorten ger ökat medialt fokus i rikspressen på huvudstadshockeyn. För de som kan sin historia så fanns det en tid när hockeyn oroades över att den enbart skulle överleva i storstäderna och tyna bort på landsorten då publiktillströmningen var vikande och därmed den mediala fokusen från riksmedia låg på storstadslagen. Jag vill tro att det är ett trendbrott vi börjar se och att publikintresset för hockey kommer att öka i Stockholmsregionen och därmed naturligtvis också i Huddinge.

Den 18 oktober kommer verksamheten i vår nybyggda B-hall igång och jag vill ge en stor eloge till alla som varit inblandade i bygget, inte minst till HUGE och Huddinge kommun. Den nya B-hallen kommer att ge oss möjlighet att ta vår redan fantastiska ungdoms -och juniorverksamhet till ytterligare en högre nivå. Utöver att den nya hallen ger oss utökad funktionalitet och komfort så är det också glädjande att konstatera att den också har blivit väldigt snygg och att den kommer att eliminera de störande ljud som våra närmaste grannar upplevde när vi höll till i ett oisolerat tält. Jag hoppas att Ni håller ögonen öppna på vår hemsida när vi går ut med tid och program för den officiella invigningen.

Vi fortsätter vårt inofficiella samarbete med SSK vilket för vår del i dagsläget innebär att vi till våra matcher förfogar över Fredric Andersson och Fredrik Sonntag. Båda spelarna är varmt välkomna och jag är övertygad om att de kommer att tillföra slagstyrka till vår trupp. Även Pontus Sjögren är registrerad så att han kan stå för oss men då han är ordinarie i SSK´s spelartrupp så återstår det att se hur och när vi eventuellt kan få nytta av honom. Hur samarbetet med SSK kan komma att utvecklas återstår att se, i dagsläget så ger samarbetet båda klubbarna fördelar. För oss är det naturligtvis en fördel att disponera spelare med kvaliteter och ambitioner som vi annars skulle gå miste om och för SSK så är den stora fördelen att deras spelare hålls i gång i riktigt matchspel.
Väl mött i Björkängshallen, VI VILL, VILL NI???

Sonny Lundwall
Ordförande

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10