Hem / Nyheter / Arkiv / Artiklar 2008/09 / Sonnys krönika oktober

SENASTE NYTT

Sonnys krönika oktober

09 december 2011 15:35

sonny

Skriver denna krönika med blandade känslor. Veckan som gått har ju varit fantastisk med bortaseger mot Malmö med efterföljande medial uppmärksamhet som vi inte är vana vid och poängen och matchen som helhet mot Leksand. Inte minst matchen mot Leksand som sändes i TV vilket gav 100-tusentals människor runt omkring i vårt avlånga land chansen att se riktigt propagandahockey från vår sida. Den sportsliga prestation som spelarna svarade för mot Leksand är som reklam för Huddinge Hockey, våra sponsorer och inte minst Huddinge kommun ovärderlig. Nu kan man ju tro att förlusten mot Oskarshamn igår är skälet till att mina känslor är blandade när jag skriver denna krönika men så är det inte.

Naturligtvis är jag besviken över att vi inte lyckades ta poäng borta mot Oskarshamn efter att ha presterat fantastiskt spel mot svårare konkurrenter. Det kanske trots allt kan förklaras av ett mycket tufft spelschema denna vecka där spelarna har gett absolut allt i täta matcher. För att Ni ska förstå hur veckan varit för killarna så kan jag kort berätta att spelarna vaknade kl 06.00 på onsdagsmorgonen för att få i sig lite frukost innan de samlades nere vid Björkängshallen kl 7.30 för att packa in alla prylarna innan avfärden mot Malmö kl 8.15. Efter en hel dags kuskande i buss gör spelarna en fantastisk match och kniper tre poäng för att direkt efter matchen snabbt duscha och kasta i sig en bit mat för att återigen sätta sig på bussen, klockan är nu ca 22.30. Efter att ha tillbringat hela natten i ett bussäte på färd upp genom södra Sverige så anländer buss och spelare Björkängshallen kl 06.30 på torsdagsmorgonen och ett antal av spelarna sätter sig i sina bilar för att åka direkt till sina arbeten. Efter en natts sömn i den egna sängen så är det dags för att ladda om inför fredagskvällens match mot Leksand, en match som också sänds i TV och därför kanske känns lite extra. Förutom att denna match naturligtvis är ofantligt jobbig fysiskt för spelarna redan under ordinarie matchtid så går den till förlängning och straffläggning vilket gör att spelarna kommer i säng senare än vanligt. Till denna tuffa period ska vi nu addera ytterligare en bussresa med start på söndag förmiddag ner till Oskarshamn och ytterligare en bortamatch mot ett taggat hemmalag. Med tanke på vad spelarna har presterat under veckan kan jag inte vara allt för besviken över att vi förlorar mot Oskarshamn borta, vi hade trots allt ledningen vid flera tillfällen och det gör att jag ser an på hemmamatchen mot Oskarshamn med tillförsikt.

Nej, det var alltså inte besvikelsen över förlusten igår som gör att jag skriver att jag har blandande känslor inför denna krönika. Min besvikelse beror mer på att Huddingeborna sviker sitt lag genom att inte komma och ge sitt stöd på matcherna. I min förra krönika skrev jag att det var kul med mycket folk och stort stöd när vi möter lag som Leksand och det tycker jag verkligen men jag har svårt att känna någon stor glädje över att vi slog säsongens publikrekord mot Leksand och det beror på att vi trots bästa tänkbara reklam inför matchen genom segern mot Malmö inte ens når upp till det allsvenska publiksnittet vid en av säsongen höjdpunkter. Smaka på den, vi slår säsongens publikrekord men når inte ens upp till den genomsnittliga publiksiffran i vår serie, det känns verkligen inte bra. När jag dessutom kan konstatera att ¾ delar av publiken består av Leksandssupportrar så blir jag inte direkt gladare (jag menar att alla Leksandssupportrar naturligtvis är varmt välkomna och att de gärna hade fått vara ännu fler). Det som gör mig grymt besviken är att inte Huddingeborna ställer upp. Jag vet att matchen gick på TV, att det var fredagskväll och att vårt lag inte består av en massa heltidsproffs men trots det hade jag hoppats att Red Tigers skulle ha fått lite mer hjälp att heja fram sitt lag till segrar. Bortsett från heltidsproffs så gäller de andra kriterierna även för Leksandssupportrarna men de ställde upp för sitt lag. VI VILL, VILL NI???

Apropå heltidsproffs så är väl det det minsta man kan kalla Pelle Prestberg i Leksand och jag ska inte ha några synpunkter på vad Leksand tycker att han är värd i pengar, däremot så gör det mig minst sagt beklämd när jag läser hans uttalanden i media efter matchen där han på ett fruktansvärt brutalt sätt tacklat Dave Lindarv så att blodvite uppstår och Dave måste kliva av matchen för gott och senare konstateras också hjärnskakning vilket medför att Dave inte heller kunde spela matchen mot Oskarshamn. Pelle som har en lång och framgångsrik karriär som lirare bakom sig och som lirare har han många gånger i media varit ute och gnällt över att han tycker att motståndarna har behandlat honom felaktigt. Att han nu som lagkapten i Leksand förklarar sitt beteende med att han bara ville skydda sig själv är ju minst sagt tragiskt, att som Pelle satsa över halva banan och sätta armbågarna rakt i huvudet på motståndaren är för mig ett underligt sätt att skydda sig själv på. Domaren genomförde en närmast perfekt match, det enda väsentliga jag tycker att han missade var Pelles tackling mot huvudet på Dave som borde ha renderat Pelle en 5-minutersutvisning, dessutom uppstod blodvite vilket också brukar betyda strängare straff. När jag då läser i tidningen dagen efter att Pelle tycker att domaren var dålig och att Pelles egen brutala tackling mot huvudet var ett sätt att skydda sig, ja då krymper Pelle Prestberg i mina ögon från en stor hockeyspelare till en liten människa.

Nu över till något mycket roligare, på onsdag den 22/10 möter vi Borås och det är en match att se fram emot och en match där Huddingeborna kan revanschera sig själva genom att komma och stötta grabbarna i jakten på tre poäng emot ett lag där poängen har dubbelt värde. Utöver matchen mot Borås så kommer också den nybyggda B-hallen att visas upp för alla som kommer. Är man tidigt ute så kan man redan från klockan 17.00 kolla in den nya anläggningen och samtidigt se grabbar -98 spela en uppvisningsmatch och man kan också få se den spännande matchen mellan HUGE och Fastec, det kan bli en intressant uppgörelse på isen mellan byggherre och generalentreprenören.

Väl mött på onsdag och resterande hemmamatcher,

Sonny Lundwall
Ordförande

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10