Hem / Nyheter / Arkiv / Artiklar 2008/09 / Sonnys krönika november

SENASTE NYTT

Sonnys krönika november

09 december 2011 15:35

sonny

Börjar med en liten återkoppling till min förra krönika där jag skrev om Pelle Prestbergs brutala tackling på Dave. Till min glädje fick Pelle ”som bara ville skydda sig” sitt straff av Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd då han fick någon match avstängning. Det är som sagt bra att den typen av agerande som Pelle Prestberg ägnade sig åt bestraffas och förhoppningsvis så lär sig Pelle att ”skydda sig” på ett mer regelriktigt sätt framöver. Det man alltid kan fundera över det är varför man inte försöker se över när straffen ska verkställas, som det är idag (och jag vet att det är likadant i andra idrotter men jag tycker ändå att det är fel) så gagnar en avstängning oftast något annat lag än det som har blivit utsatt för regelvidrigheten. Så som systemet fungerar idag så kan man likt Pelle Prestberg genom brutalt och vårdslöst spel se till att motståndarlaget försvagas genom att man skadat en av deras spelare och om domaren inte uppmärksammar detta och utdelar matchstraff utan den disciplinära åtgärden utdöms efter matchen så har man ju uppnått sitt syfte. Att man sedan bestraffas i efterhand är helt korrekt men det är något konstigt att det är ett annat lag som får fördelen av att möta laget utan den avstängda spelaren vilket ju i vissa fall till och med kan vara till nackdel för det laget som utsattes för regelbrottet. Exakt hur en lösning skulle se ut vet jag inte men rimligt är att i de fall det är möjligt avstängningen gynnar laget som förfördelats.

Sedan sist så har vi också haft ett uppfriskande gräl mellan Svenska Ishockeyförbundet och Svenska Hockeyligan när det gäller att släppa spelare till landslaget. Varför säger jag att det var uppfriskande? Jo för en kort stund så kändes det som att hockeyförbundet äntligen skulle sätta ner foten och säga ifrån. Hockeyligan hävdar att deras spelare inte orkar med att spela så många matcher som de gör och i det fallet så är jag böjd att hålla med Leif Boork som menar att svenska elithockeyspelare är en samling bortskämda deltidsarbetare. En landslagsspelare av idag tjänar mellan 100 000 och upp till mer än 250 000 kronor i månaden och för detta så tränar de ett eller två pass om dagen plus att de spelar match två till tre gånger i veckan. Jämför jag det med våra spelare i Huddinge så är det skrattretande. De flesta av våra killar sköter ett heltidsarbete vid sidan om att de tränar dagligen och i stort sett spelar lika många matcher som elitspelarna, dessutom vet vi att elitlagen flyger till många av sina bortamatcher medan de flesta allsvenska klubbarna åker buss upp till åtta-tio timmar till vissa matcher. I det perspektivet så känns gnället från elitklubbarna om att släppa spelare till Tre Kronor patetiskt. Dessutom är Svenska Hockeyligan den organisation som alltid hänvisar till avtalet mellan SIF och SHL när det passar dem dvs när det handlar om att inte dela med sig av något till övriga hockey-Sverige. I det avtalet är det klart reglerat när det är landslagsuppehåll och att man ska släppa spelare dit. Att då i samband med att spelare tas ut förbjuda dessa att delta i landslaget är ett klart avtalsbrott. Merparten av alla de fördelar som SHL fått genom åren av förbundet har man fått just av det skälet att man ska släppa spelare till landslaget. Tyvärr tog inte förbundet chansen denna gång heller att ta tag i taktpinnen en gång för alla utan man kom återigen fram till en kompromiss. Jag har inget emot kompromisser men de måste gagna alla parter och jag tycker att SHL genom sitt agerande än en gång visat att man inte tar något ansvar för svensk ishockey utan bara tänker på sig själv och då måste förbundet ta tillbaka ansvaret. Dör Tre Kronor dör svensk hockey.

Utifrån Huddinge Hockeys resurser så gör vi vad vi kan för att hålla oss kvar i HockeyAllsvenskan. Vi har lånat in spelare från SSK, Modo och Djurgården i förhoppning om att det ska förstärka oss, vi har även kontrakterat några spelare under säsongen och ytterligare någon är förhoppningsvis på gång. Trots att grabbarna spelat mycket bra mot vissa lag och nästan varje match bjudit på bra underhållning även om det inte resulterat i så många poäng som man önskar så lyckas vi inte med den kanske viktigaste värvningen som vi behöver och det är att få ner publiken till Björkängshallen. Publiken som en sjätte spelare är oerhört viktig för att vinna de tajta matcherna och jag hoppas verkligen att vi kan få bättre stöd under den andra halvan av serien. VI VILL klara oss kvar i allsvenskan som ju är en fantastiskt bra serie med många av Sveriges roligaste och bättre lag som deltagare. HockeyAllsvenskan som serie får också större och större utrymme i media och då inte minst i TV där tittarsiffrorna vida slår tittarsiffrorna som Elitserien har på Canal Plus. VILL NI se Huddinge Hockey i HockeyAllsvenskan även fortsättningsvis så finns det bara ett sätt som Ni kan bidra på och det är genom att komma på matcherna och heja fram laget. VI VILL, VILL NI?

Sonny Lundwall
Ordförande

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10