Hem / Nyheter / Arkiv / Artiklar 2008/09 / Sonnys krönika augusti

SENASTE NYTT

Sonnys krönika augusti

09 december 2011 15:35

sonny

Efter en med Huddinge Hockeyögon ganska lång och seg sommar där vi fick gå och vänta innan vi fick det i våra ögon självklara beskedet att Nyköping inte beviljas elitlicens och att vi som bäst placerade i kvalserien övertog deras plats. Den sega och långa processen kan ur en rättssäkerhetssynpunkt motiveras men det innebar stora svårigheter för oss i vår planering, de spelare som inte hade kontrakt och spelare från andra klubbar som vi kontaktade hade naturligtvis svårt att bestämma sig när de inte kunde få ett klart besked om i vilken serie vi skulle spela. Arbetet med sponsring och marknadsföring blev ju naturligtvis också lidande då några av våra samarbetspartners ställde sig tveksamma till fortsatt sponsring i division 1. Att HockeyAllsvenskan AB’s styrelse och i synnerhet vissa ledamöter ville minska antalet lag redan i år och därför ansträngde sig extra för att vi inte skulle få platsen gjorde naturligtvis inte saken lättare. Här får vi tacka för stödet som vi fick av många av de andra lagen i serien och Svenska Hockeyförbundet.

Glädjande nog kan jag konstatera att flertalet av våra sponsorer redan från början gjorde klart att de sponsrar oss både i vått och torrt och det känns fantastiskt bra. När beskedet om att vi även i år kommer att spela allsvensk hockey med all den mediala, inte minst TV-, bevakning det innebär så bestämde sig även de tveksamma att fortsätta att ge sitt stöd och dra nytta av att associeras till Huddinge Hockey som ett av Sveriges starkare varumärken inom hockeyfamiljen. Det har skett en del förändringar på marknadssidan i klubben då Bengan Olsson efter flera år slutat och vi tackar honom för det gott arbete och önskar honom lycka till med sina nya arbetsuppgifter. Meningen var att Roger Jönson skulle axla ansvaret för marknadsaktiviteterna i klubben men då han erbjuds arbete som klubbdirektör i Olofström och hans familj ville flytta hem så var det bara att önska honom lycka till. Vi fann dock lösning på hela situationen på nära håll då Magnus Cederbrant, A-lagets massör, var intresserad av vårt erbjudande till honom att ta ansvaret för marknadsföringen av klubben. ”Mange” har redan visat att det var kanske en av våra bästa ”värvningar” i år. Att Mange dessutom jobbar nära A-laget är ju en fördel, vill han ha ”insideinformation” att delge sponsorerna så behöver han ju bara klämma lite extra på spelarna så får han dem att prata.

Om vi kan glädjas åt att vi fick tillbaka den allsvenska platsen så måste jag dock skriva några rader om något som inte är lika kul. Internationella Hockeyförbundet där Svenska Hockeyförbundet är medlemmar lyckades inte komma fram till ett nytt avtal med NHL och inte heller förlänga det befintliga avtalet. I slutänden var det Tjeckien som vägrade godta en förlängning av avtalet och då ryssarna redan från början stod utanför så fanns det naturligtvis ingen anledning för NHL att skriva på. Min uppfattning är också att den höga svansföringen som elitklubbarna i Sverige visade under förhandlingen inte direkt gagnade en framgångsrik förhandling. Huddinge Hockey som enskild klubb hade ingen möjlighet att påverka utgången av förhandlingarna mellan IIHF och NHL men vi tillhör en av de största förlorarna, vi skulle enligt det gamla avtalet erhållit ca 1,2 miljoner kronor för de spelare med ett förflutet i Huddinge som i år skrev avtal med NHL-klubbar. För 1,2 miljoner kronor skulle vi kunna driva vår framgångsrika juniorverksamhet till gagn för svensk hockey i flera år. Effekten för oss att gå miste om 1,2 miljoner är naturligtvis mycket mer kännbar för oss an för de elitklubbar som inte heller fick någon ersättning. 1,2 miljoner utgör ca 14% av vår årsomsättning medans det för en elitklubb inte betyder mer än ca 1,4% av deras totala årsomsättning. Denna fråga sätter återigen fingret på hur de ekonomiska resurserna fördelas inom svensk hockey.

Den kommande säsongen gäller som kvalificeringsår för en bantning av serien från sexton lag till fjorton lag och för min del är målsättningen att vi säkrar en fortsatt plats i serien utan kvalspel. Genom tränarbytet så tror jag att vi kommer att spela en fartfylldare och skridskointensivare ishockey som jag hoppas ska ge resultat i att vi producerar fler mål an vi gjorde den gångna säsongen. Jag är också övertygad om att spelarna kommer att göra allt för att visa att de hör hemma i allsvenskan och att misslyckandet i kvalserien var just ett misslyckande som inte ska upprepas. Vi vet dessutom att flera av de klubbar som vi konkurrerade med ifjol dras med tunga ekonomiska problem och när man nu fått klart för sig att det kan få de konsekvenserna som det fick för ett under flera år ”dopat” Nyköping” så kommer vi tävla på lite jämnare villkor. Trots detta kommer vi säkerligen att betraktas som ett tippat bottenlag och det i sig tror jag är en positiv tändvätska för hela laget.

Jag ber Er också återigen ta del av mitt öppna brev till näringslivet och kommuninvånarna som publicerades på hemsidan den 22 maj, ni hittar det under NYHETSARKIVET, det som står där gäller i allra högsta grad fortfarande. VI VILL! VILL NI? Jag hoppas verkligen att Ni vill och att Ni visar det genom att komma på våra matcher för utan Ert stöd kan vi aldrig bli konkurrenskraftiga i hockeyallsvenskan.

Sonny Lundwall
Ordförande

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10