Hem / Nyheter / Arkiv / Artiklar 2006/07 / Rådlunds 400:e match!

SENASTE NYTT

Rådlunds 400:e match!

09 december 2011 15:35

HIK-ROGLE4

15

Huddingeforwarden Jonas Rådlund passerar snart Huddingelegendaren Lill-Kenta Johansson i maratontabellen över de som spelat flest matcher i Huddinge.
I kvällens bortamöte med Bofors gör han sin 400:e match i Huddingetröjan.

- Det är en hel del matcher och det är klart att jag har många roliga minnen, säger 30-årige Rådlund.
Kvällens jubileum innebär att han bara har en match upp till Lill-Kenta Johanssons 401 spelade matcher. Just nu är han alltså fyra i maratontabellen efter Stefan Jonasson, Tommie Johansson och nuvarande Timrå-coachen Lill-Kenta Johansson.
Innan säsongen är över kommer Jonas Rådlund ha tagit sig upp på tredjeplatsen om han slipper skador. Något han varit förskonad från, åtminstone när det gäller allvarliga skador fram till sista kvalmatchen i fjol då han bröt vadbenet.

15

- Den är den enda allvarliga skada jag haft under mina tio säsonger i Huddinge. Jag har haft turen att klara mig rätt bra även om jag missat någon match på grund av småskador eller sjukdom, säger Jonas som kom till Huddinge för tio säsonger sedan värvad av mångårige Huddingeledaren Uffe Johansson.
Han har aldrig ångrat bytet från poängkung i Haninge till en i mängden i allsvenska Huddinge.
- Nej det har jag aldrig ångrat. De tio säsongerna med Huddinge har varit kul och jag har fått uppleva massor.
Någon enstaka särskild match kan han inte plocka ut som bästa minne av sin tid i Huddinge.
- Men det är några matcher man minns extra väl. Bland annat ett par play off-matcher mot Skellefteå och den gången vi tog oss till Allsvenskan när vi vann borta mot Södertälje i Scaniarinken med det gamla seriesystemet där man kvalificerade sig till Allsvenskan som startade efter juluppehållet.
- Vi gjorde en heroisk insats och vann med uddamålet. Det var en riktig holmgång och matchläkaren hade fullt upp och tvingades sy fyra Huddingespelare, minns Jonas.

HIK-BOFORS-5

Men det är inte bara enstaka matcher som fått fäste i minnet. Det handlar också om hela säsonger.
- Säsongerna då vi varit nere i ettan och gått upp i Allsvenskan är också minnesvärda. Då mår man bra, säger 30-åringen som till vardags jobbar på Mio i Handen där han ansvarar för kontorsförsäljningen.

HIK-NYK-1

Trots att ishockeyn tar mycket tid orkar han satsa hårt även på jobbet.
- Det har funkat bra att kombinera ishockey och jobb eftersom jag har ett fritt jobb. Jag har fria arbetstider och sköter mig själv rätt mycket, säger han.

PICT0083s

Innevarande säsong har inte bara varit tuff för laget. För Jonas Rådlund har det handlat om hårt jobb och stundtals rätt mycket smärta för att komma igen efter det svåra vadbensbrottet i den absolut sista matchen av förra säsongen.
Den komplicerade skadan tog hela försäsongen och en bra bit in på hösten för att läka.

HIK-LEKSAND-11

- Benet är inte hundraprocentigt ännu. Jag har fortfarande sex skruvar och en 40-50 centimeter lång spik längs vadbenet inopererat. Ibland skaver det och gör ont när jag åker skridskor och jag måste köra ordentlig rehab-träning under juluppehållet.

HIK-VASTERAS-1

- Det är småkämpigt när man inte är hundra frisk men det är bara att bita ihop och köra. Efter säsongen hoppas jag få plocka ut skruvar och spik och funkar det bra då satsar jag på att köra vidare. Man får se vad kroppen pallar för framöver, säger spelaren som kan bli ett hot mot Stefan Jonassons matchrekord för Huddinge.

IMG_0425s

Jonas Rådlund kan trösta supportrarna som följt Huddinges återkomst i Allsvenskan med att han trots den tunga hösten tror på nytt kontrakt.
- Det är högt i tak i laget och stämningen är fortfarande bra. Det är ingen risk för att vi ska krokna mentalt och jag tycker också att vi för varje match kommer närmare de andra lagen. Orkar vi bara hålla humöret uppe och fortsätta att jobba hårt kommer vi att greja det här.

IMG_0651s

- Jag tycker att Huddinge är en klubb som hör hemma i Allsvenskan och alla grabbarna kommer att göra sitt bästa och köra stenhört för att fixa det, säger mister 400 som flåsar legendaren Lill-Kenta Johansson i nacken.

HIK-BJORKL-4

HIK-BJORKL-10

IMG_0803s

IMG_0946

Under 400:e matchen - då det blev en assist...

4

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10