Hem / Nyheter / Arkiv / Artiklar 2005/06 / Månadskrönikan av Sonny Lundwall oktober 2005

SENASTE NYTT

Månadskrönikan av Sonny Lundwall oktober 2005

09 december 2011 15:35

sonny

På vår hemsida tippar 62% att vi ska vinna serien, i enlighet med den enkät som genomförts i laget så tror alla att vi ska vinna serien. Det är för mig mycket glädjande då jag personligen också anser att vi ska vinna serien. Jag grundar mitt antagande på att vår klubb erbjuder spelarna bättre resurser än någon annan klubb i serien och att kompetensen hos våra spelare ska vara minst lika hög som hos våra konkurrenter, lägg därtill att vi tränat mer och förhoppningsvis bättre än våra konkurrenter. Detta tillsammans borde borga för att vi till slut står som seriesegrare.

Det finns dock en fara i att vara skyhög favorit och det är att man tror att segrarna kommer automatiskt. All idrottshistorik visar dock med icke önskvärd tydlighet att så inte är fallet. Det finns en gammal klyscha som säger att motivation alltid slår klass. Med detta vill jag bara säga att för att vår förhoppning om att stå som seriesegrare när sista matchen spelats så måste alla runt laget vara helt fokuserade och koncentrerade på uppgiften.

Hitintills så tycker jag att det mesta i spelet har sett bra ut, det finns dock en sak som jag inte är nöjd med och det är effektiviteten i avsluten. Vi måste bli effektivare i målskyttet, vi skapar bra med chanser men missar alldeles för ofta. Vi har ett antal spelare som jag förväntar mig mer av på den fronten.

Om jag uppfattas som lätt kritisk till vad vi hitintills har uppnått så är det korrekt, det är dock inte utav elakhet utan för att jag innerst inne vet att killarna har ännu mer att ge. Trots att jag är lätt kritisk så är jag naturligtvis medveten om att vi ligger i toppen tillsammans med Vallentuna och Väsby. Min fundering nu rör sig mer om varför kommer inte publiken? När vi fick stryk i Allsvenskan så sa folk att det krävs att man ligger i topp och vinner sina matcher för att publiken ska komma, nu tillhör vi toppen och vinner de flesta matcherna men jag ser ännu inte någon markant ökning i publiktillströmningen.

I mina svartaste stunder funderar jag på om Huddinges befolkning inte vill se hockeylaget tillbaka i Allsvenskan. Är folk i Huddinge och Storstockholm inte intresserade av hockey? Som ansvarig för hela Huddinge Hockeys förening ser jag att ekvationen inte går ihop, vi kan nämligen inte satsa hårdare än vad vi gör om inte intäkterna ökar och frågan är om det är rimligt att satsa när man inte ser att intresset för vår produkt är större än vad som synts fram till nu.

I Huddinge kommun bor idag nästan 88 000 personer, om var och en av dessa gick på en av våra seriematcher per säsong skulle vi behöva en hall som rymmer 4 900 personer. Om hälften av kommunens invånare såg en seriematch per år så skulle Björkängshallen vara utsåld varje match. Idag kommer mindre än 0,5% av kommunens innevånare på varje match, jämför det med Leksand med total 15 500 kommuninnevånare som i år trots uruselt spel har i snitt 6601 åskådare per hemmamatch. Det innebär att drygt 42% av Leksands befolkning går på varje hemmamatch.

Jag vet att det kommer att strömma in mer eller mindre goda råd nu för att öka publiksiffrorna men tyvärr brukar de flesta idéerna vara förknippade med stora ekonomiska insatser och det finns nog ingen som är beredd att riskera massor med pengar så länge det inte finns starkare tendenser till ett ökat publikintresse. Min uppmaning till Er som har något intresse av Huddinge Hockey är att Ni måste visa det genom att faktiskt komma till våra matcher.

Tillbaka till det idrottsliga, jag måste säga att jag är positivt överraskad av B-juniorerna så långt och det kanske inte alls är omöjligt för dem att ta sig till Allsvenskan. För A-juniorerna ser det också positivt ut och här har vi en stor nytta av att ha en ung och relativt bred trupp i A-laget vilket innebär att vi har unga spelare med seniorspelserfarenhet som kan växla mellan A-laget och A-juniorerna. Jag gläds åt juniorernas framgång som måste sättas i relation till att vi brandskattas av elitlagen på våra talanger år efter år.

Jag ser en stor fara i att vi kommer att drabbas ännu hårdare av elitklubbarnas jakt på våra unga talanger eftersom det då blir elitlagen som får utbildningsbidragen den dag som spelarna får ett A-lagskontrakt. Tyvärr hinner många spelare förstöras i sina nya miljöer istället för att utvecklas i lugn och ro i en miljö som kan se till de unga spelarnas hela situation. Jag hoppas att spelare och föräldrar ska se att vi år ut och år in trots brandskattningen av spelare ligger i landets högsta serier för juniorlag och att det ska vara en signal om att man inte automatiskt blir en bättre hockeyspelare för att man går till en elitklubb redan i unga år.

Innebandy-damerna har en egen ambition att ta sig till Elitserien och jag ser att vi har de kvaliteterna i klubben, nu är det upp till tjejerna ta sitt ansvar för att nå sina mål. Jag hoppas och tror att tjejerna kan nå kvalspel till elitserien även om de hitintills förlorat några matcher som jag inte tror att tjejerna själva räknat med att torska. Stötta gärna våra damer på deras hemmamatcher som spelas i Huddingehallen, där slipper Ni frysa.

Sonny Lundwall
Ordförande

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10