Hem / Nyheter / Arkiv / Artiklar 2005/06 / Månadskrönikan av Sonny Lundwall juni 2006

SENASTE NYTT

Månadskrönikan av Sonny Lundwall juni 2006

09 december 2011 15:35

sonny

Vi är tillbaks!

När vi trillade ur Allsvenskan skrev jag att vi skulle tillbaka. Vi tillsatte en arbetsgrupp som såg över hela vår elitverksamhet, BJ-, AJ- och A-lag. Vi stärkte organisationen runt alla dessa lagen, bl a ökades ledarteamen med fystränare och naprapater till varje lag. Vi formulerade vår målsättning till att vara ett etablerat Allsvenskt lag inom tre år. Att vi redan efter ett år skulle vara tillbaka i Allsvenskan ville vi inte ta för givet då effekten av vår översyn av elitverksamheten ska ge långsiktig effekt.

Förväntan på laget var att vi skulle vinna vår division 1-serie och därmed ta oss till play-off. Väl i play-off insåg vi alla att allt kan hända. Play-off var också rafflande med en tredje och avgörande match mot Borlänge, kvalserien var inte heller någon enkel ”match”. Vi startade med två förluster samt stod över en omgång vilket innebar att vi efter tre omgångar stod på 0 poäng. Trots den jobbiga starten så fortsatte hela laget inklusive ledare och tränare att tro på sig själva och jobba hårt. Det hårda jobbet ledde till att vi inte bara tog oss tillbaka till HockeyAllsvenskan utan vi vann dessutom serien. Därmed inträffade det för vår del minst sagt ovanliga nämligen att vi vann två serier samma år.

Den kommande säsongen ska bli fantastiskt rolig, det är ju många klassiska lag som spelar i årets upplaga av HockeyAllsvenskan. Leksand, Södertälje, Björklöven, Rögle, AIK, Västerås är ju alla lag som har ett förflutet i Elitserien.

Vi hoppas på mycket publik i årets serie vilket skulle ge oss möjlighet att fortsätta att bygga på vår vision att vara ett etablerat lag i HockeyAllsvenskan inom två år. När jag säger ett etablerat lag menar jag ett lag som klarar av att ligga på den övre halvan av serien och därmed vara med och slåss om en plats bland de lag som krigar om en elitserieplats.

Jag hoppas också att nystarten av supporterföreningen Red Tigers ska tillföra en hög stämning på läktaren under våra matcher, klubben och Red Tigers har inlett ett gott samarbete och jag hoppas att det kommer att vara många som går med i Red Tigers och ansluter sig till klacken.

Årets HockeyAllsvenska kommer att uppmärksammas betydligt mer än vi är vana vid, det kommer att sändas minst 70 matcher från årets serie i TV, det kommer att vara olika radioreferat från matcherna och detta tror jag innebär att också tidningarna kommer att uppmärksamma vår serie. För oss lag som ligger i storstockholmsområdet så har vi ju tyvärr fått vänja oss vid att de rikstäckande tidningarna enbart fokuserar på Elitserien och i vissa fall inte ens det utan de skriver hellre om NHL-hockey. Det kanske beror på att det är ballare för journalister att åka till USA än att åka till Ritorp eller Björkängshallen för att göra ett reportage. Lokaltidningarna i Storstockholm ska vi ju inte ens nämna i det har sammanhanget, vad de rapporterar när det gäller idrott på lite högre nivå är ju rena rama skämtet.

Vi har lyckats behålla de spelare som vi önskade med ett undantag och det är hattrick Dick som utav en, enligt min uppfattning, omdömeslös agent har påverkats till att skriva ett try out kontrakt med DIF. Dick är en mycket lovande spelare men man får inte glömma att han är mycket ung och bara gjort en halv säsong i division 1 som seniorspelare. Steget till elitserien är enligt min mening lite väl stort och risken är stor att Dick hamnar i DIF:s juniorlag och det går på tvärs emot vad hela hockeysverige menar är bäst för en spelare med Dicks utvecklingspotential. Tvärtom så vill hockeysverige uppmuntra talanger att spela seniorhockey för att snabbare utvecklas. DIF kan ju naturligtvis låna ut Dick till någon division 1- eller allsvensk klubb men vad var då vitsen med att inte låta Dick fortsatta att utvecklas i sin hemmiljö där han bevisligen har mått bra som hockeyspelare. Min teori är att agenten tycker att han visat hur duktig han är genom att få iväg Dick till någon annan klubb för hade han stannat hos oss hade han ju inte behövt någon agent. Tyvärr stärker det min uppfattning om att spelaragenter inte tänker långsiktigt på spelarens bästa utan i stället ser till egen kortsiktig vinning, i synnerhet agenten i detta fall. Jag vill dock också säga att jag önskar Dick alla lycka till i framtiden som människa och hockeyspelare.

Utöver att vi har behållit de spelare vi önskat så har vi också gjort några riktigt roliga och som jag tror bra värvningar. Björn Fors, målvakt, och Pierre Stening båda från Väsby kommer till oss med helt rätt attityd, de vill nämligen båda fortsätta att utvecklas som hockeyspelare och är mogna för allsvenskt spel. Tom Boudreau, från Chicago, har spelat hockey i Sverige under förra säsongen och vet därmed att han trivs i Sverige och med svensk hockey. Jag tror att Tom kommer att tillföra lite av den transatlantiska inställningen i vårt lag nämligen att aldrig ge upp, gå rakare på mål samt deras underbara känsla av att hata att förlora. Slutligen har vi två mycket intressanta spelare från Ungern, Viktor Tokaji och Andras Benk. Båda är landslagsmeriterade med Viktor i spetsen som gjort över 120 landskamper. I Sverige vet vi inte så mycket om ungersk hockey men Huddinge var ju nere på en träningsvecka i Ungern förra året och mötte laget som Viktor och Andras spelade i och vi fick stryk i båda matcherna. Ungerska landslaget ligger på nivå med det norska och vi vet ju att det finns ett antal norska spelare i vår elitserie och därför är jag övertygad om att våra nyförvärv har mycket att tillföra vårt spel i HockeyAllsvenskan.

Jag hoppas att Ni som gillar Huddinge Hockey kommer och ger oss ert stöd under den kommande säsongen för utan ert stöd både fysiskt på plats och genom den ekonomi det tillför så är vi långsiktigt chanslösa, kom ihåg att vi är med och krigar bland Sveriges absoluta hockeyelit. Huddinge Hockey är en av Sveriges 28 bästa hockeylag för tillfället och vi kan bara tillsammans se till att vi fortsätter att vara det.

Avslutningsvis vill jag också passa på att kommentera vårt damlag i innebandy som kanske inte riktigt presterade så bra under förra året som vi hoppades på. Laget klarade dock av att hänga kvar i näst högsta serien även under sin andra säsong där. Under förra säsongen blev det lite hattigt med tränarjobbet då ”Alle” mycket olyckligt, främst för henne själv, blev allvarligt sjuk. I år kommer laget att tränas av Stefan Zetterström som tidigare tränat laget och därefter fungerat som lagledare och alltiallo. Stefan känner laget och har en bra känsla för hur man ska få ut det bästa av tjejerna. Detta i kombination med den fysträning som tjejerna underkastat sig, under Niklas Fåks ledning, kommer att ge ett bra resultat. Ni som håller koll på vår hemsida kan också se att innebandylaget har fått ett antal nyförvärv ifrån klubbar med elitseriestatus. Jag tror därför att årets säsong kommer att ge en betydligt bättre tabellplacering än fjolårets och elitseriespel är definitivt inom räckhåll.

Ni önskas alla en riktigt trevlig sommar, med en stor portion av rekreation och avkoppling som gör att Ni orkar ta Er ner till Björkängshallen för att ge Ert fulla stöd när det är dags.

Sonny Lundwall
Ordförande
Mina krönikor är personliga vilket innebär att alla synpunkter är mina egna och inte nödvändigtvis måste överensstämma med Huddinge Hockeys officiella synpunkter.

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10