Hem / Nyheter / Arkiv / Artiklar 2005/06 / Månadskrönikan av Sonny Lundwall - augusti 2005

SENASTE NYTT

Månadskrönikan av Sonny Lundwall - augusti 2005

09 december 2011 15:35

sonny

Säsongen har på ”riktigt” dragit igång dvs vårt A-lag har varit börjat spela träningsmatcher, i skrivande stund så har vi mött Hammarby och besegrat dem med siffrorna 5-1, vi har också mött AIK och mot dem fick vi stryk med 4-5.Min son spelar i AIK och inför matchen så hoppades jag naturligtvis att det skulle gå bra för honom personligen men att Huddinge skulle vinna matchen, så självklart blev jag lite besviken på att vi förlorade. Resultaten i träningsmatcher ska man naturligtvis inte ta på för stort allvar men jag tycker ändå så här långt att det ser ut som att vi kommer att ha ett lag som har kvaliteter att vinna vår serie i division 1.

Det ska bli ett nöje att följa laget under säsongen och jag hoppas att spelarna och ledarna ska fortsätta att utveckla den fina lagandan som jag känt under försäsongsträningen. Laget har tränat sedan den 2:a maj med ett semesteruppehåll på tre veckor under sakkunnig ledning av Jonas Lissjanis, som är lagets nya fystränare, Mikael Johansson, förstetränare, och Bengt Olsson, assisterande tränare. Innan spelarna har bevisat något annat på isen så tycker jag att våra bästa nyförvärv hitintills har varit just Jonas och Micke. De har med sin kompetens och sitt sätt att leda spelarna inte bara sett till att vi kommer fysiskt väl preparerade till premiären utan framförallt med sitt sätt att leda spelarna skapat en god laganda och en härlig atmosfär runt laget. Jag kan redan idag lova att inget annat lag i vår serie kommer så väl förberedda till seriespelet som vi och vi kommer att hålla i den fysiska träningen även under säsongen. I år kommer spelarna förutom isträning och matcher fem - sex dagar i veckan gemensamt köra två fyspass för att underhålla kondition och styrka. Syftet med detta är naturligtvis att vi ska vara väl förberedda inför play-off och kvalspel till allsvenskan som jag tycker är målsättningen för i år.

För att ytterligare stärka lagandan och för att uppleva något annorlunda tillsammans kommer laget att åka till Ungern för att spela två matcher mot bl.a det ungerska lag som kom tvåa i ungerska mästerskapet. Det ungerska laget tränas av en gammal Huddingebekanting, Björn Ferber, som tränade Huddinges A-lag för många år sedan. Björn gör sin andra säsong i laget som tränare och det ska bli spännande att se var vi står i förhållande till ett av de bästa lagen i Ungern. För den oinvigde så kan Ungersk ishockey låta okänt och därmed förväntas att inte hålla alltför hög klass men då ska man veta att det laget vi möter har 10-12 ungerska landslagsspelare och att Ungern spelar i B-gruppen i VM, där man förövrigt var värdnation i våras och krigade med Norge om att ta en plats i A-gruppen. Förutom nyttan av att spela mot lag som vi aldrig tidigare mött så är ambitionen att laget tillsammans får nya upplevelser vilket leder till en ännu starkare gemenskap.

Jag brukar ju tjata om att klubben inte bara är vårt A-lag och så är det i allra högsta grad. Vi har förutom förstärkningarna på ledarsidan för vårt A-lag så har vi också förstärkt vår juniororganisation så att bådeAJ och BJ har en komplett ledarstab med 1:a och 2:a tränare, målvaktstränare, materialare, fystränare och naprapater. Ambitionen med klubbens ökade satsning på ledare och organisation är att vi ska fortsätta att vara ett av de bästa alternativen för unga spelare som vill utvecklas till elitspelare. Jag vill också kort kommentera vår stadigt växande innebandyverksamhet där vårt största problem idag är bristen på träningsanläggningar. Det känns inte roligt att vi lever i en tid när samhället och föreningslivet inte tillsammans kan skapa resurser som ser till att våra barn och ungdomar kan ägna sig åt en meningsfull fritidssysselsättning i den omfattningen som de vill.

Trots de tajta resurserna som vi lever under så kan jag konstatera att vår innebandyverksamhet för damer och flickor håller en med givna förutsättningar en mycket hög kvalitet, vi är en av de största föreningarna i kommunen på dam och flicksidan och dessutom vågar jag drista mig till att säga att vi också är en av de bästa. För vårt A-lag ser den kommande säsongen mycket spännande ut, som Ni vet gick vi upp i Division 1 förra säsongen och hade då som målsättning att hänga oss kvar. Det var en målsättning som vi klarade med råge (en stor eloge till spelarna, ledarna och tränarna), säsongen var nära att sluta med en kvalplats till Elitserien. Målsättningen i år är därför ganska högt ställd och utan att lämna några garantier så tror jag definitivt att årets trupp har möjligheter att vara med och kämpa om en Elitserieplats. Visst vore det fantastiskt om vår klubb skulle kunna förse Huddinge kommun med ett damlag som är med och krigar om svenska mästerskap i framtiden. Som avslutning på denna krönika så vill jag uppmana företagare i kommunen som ännu inte fått upp ögonen för vår dam –och flickverksamhet att vår innebandysektion kommer att låta höra tala om sig mycket i framtiden och därför är en utmärkt samarbetspartner för företagare som vill skapa goodwill genom att sponsra tjejidrotten och att nå den målgruppen kunder som damer och flickor utgör.

Jag hoppas att vi syns i samband med klubbens matcher, det kommer att bjudas på mer än 450 tillfällen (ca 350 hockematcher och ett 100-tal innebandymatcher)

Sonny Lundwall
 Ordförande

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10