Hem / Nyheter / Arkiv / Artiklar 2004/05 / Vi ska tillbaks

SENASTE NYTT

Vi ska tillbaks

09 december 2011 15:35

Trots tränarbyte och upprop om stöd från sponsorerna för att rädda klubben kvar i Allsvenskan blir det sorti ur den näst högsta serien. Nästa säsong återfinns Huddinge i division 1, en av hockey-Sveriges mesta allsvenska klubbar genom tiderna.

- Tyvärr klarade vi inte av att hålla oss kvar i näst högsta serien. Det är otroligt tråkigt med A-laget att vi inte kunde behålla vår plats i Allsvenskan men det är två saker som jag vill slå fast direkt:

org2

- Huddinge Hockey är inte bara A-laget. Vi har en bred verksamhet och för många av våra lag, både när det gäller hockeyn och innebandyn, är det en framgångsrik säsong vi fortfarande är mitt uppe i. För det andra så vill jag också poängtera att vi inte lägger oss ner och dör. Klubben har inte på något sätt gett upp utan vi kommer igen och planerar för att ta oss tillbaka, säger Huddinge Hockeys ordförande Sonny Lundwall. Trots att de senare säsongerna har visat att stockholmslagen i elitskiktet har svårt att locka publikt jämfört med många landsortslag, tror Huddinges ordförande att det finns förutsättningar för klubben att ta sig tillbaka upp i Hockeyallsvenskan.

- Direkt när det stod klart att vi skulle åka ur serien tilllsatte vi en arbetsgrupp som nu förutsättningslöst ska se över vår elitorganisation med sikte på att ta oss tillbaka. I elitverksamheten inräknar jag då vårt B-juniorlag, A-juniorerna och representationslaget.
- Jag kan inte i nuläget föregripa de förslag som kommer att läggas men vi kommer naturligtvis se över spelartruppen, tränarfrågan, organisationen kring lagen och vi ska självklart också analysera styrelsens roll i det som hänt och framtida uppgifter för att komma tillbaka snarast, säger Huddinges ordförande. Redan nu kan Sonny Lundwall se att den gångna säsongen lämnar en del övrigt att önska.
- Ett misstag vi i klubbledningen gjort är att vi nog trodde att vi hade ett bättre lag än vad det visade sig att vi hade. Kanske underskattade vi också styrkan hos lagen i södra serien. Vi kände till kvaliteten på lagen i norra serien men inte riktigt visste vilken standard lagen i södra serien hade, säger han. Bedömningen av NHL-konflikten kan också ha spelat in när det gäller tidpunkten för att börja jaga förstärkningar.

org3

- Vi levde i en fast övertygelse om att NHL skulle komma igång. Med det utsatta ekonomiska läge vi har och den strikta övertygelse om att inte leva över våra tillgångar som många andra idrottsklubbar, ville vi inte dra på oss kostnader för tidigt.

- När vi sedan trots det fantastiska stöd och gensvar från våra sponsorer ändå inte kunde locka till oss fler av de spelare som vi jagade för att förstärka laget, hamnade vi i en svår situation. Vad framtidsgruppen nu främst funderar över är att hitta en lågkostnadsmodell som ändå ska ge sportslig framgång.
- Vi ska se till att vara attraktiva för spelare som vill utvecklas och som har en hög ambition med sin ishockey. Vi ska hjälpa dom att förkovra sig och utvecklas för att kunna bli elitspelare av yppersta klass. Samtidigt ska de kunna studera och arbeta för att ha en stabil social grund att stå på.
- Med hjälp av bra tränare och en högklassig organisation kring lagen är jag övertygad om att vi kommer tillbaka snabbt. Det är en ambition som hela klubben har. Jag hoppas att publik och sponsorer fortsättningvis hjälper oss med detta, säger Sonny

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10