Hem / Nyheter / Arkiv / Artiklar 2004/05 / Rädda Huddinge Hockey kvar i allsvenskan

SENASTE NYTT

Rädda Huddinge Hockey kvar i allsvenskan

09 december 2011 15:35

Detta är ett nödrop till alla våra sponsorer.

Som Du säkert sett har det sportsliga utfallet så här långt in på säsongen inte blivit det vi alla hade hoppats på. Till detta finns en mycket påtaglig orsak som jag återkommer till längre fram i brevet. Men först en kort bakgrund:

Huddinge Hockey har en klar ambition att med alla våra lag vara placerade så högt upp i seriesystemen som möjligt. Huddinge Hockey har genom åren alltid strävat efter, och kommer så att fortsätta, en sund ekonomi. Årets säsong är mycket viktig då nästa års serie kommer att bantas till 16 lag. Det betyder att utav dagens 23 allsvenska lag kommer sju lag att degraderas till Division 1.

Vår ambition denna säsong var självklart att vi skulle tillhöra de 16 lag som spelar allsvensk ishockey nästa år. Den nya seriens status kommer att förstärka intresset för allsvensk ishockey bl.a. vet vi redan idag att minst 2 TV-kanaler kommer att visa allsvensk ishockey regelbundet. TV är viktigt då det ökar värdet av sponsringen samt publikintresset. En normal säsong är vi övertygade om att vi klarat vår målsättning men tyvärr så upplever hockeyn denna säsong något som vi aldrig upplevt tidigare, nämligen att det väller in NHL-spelare och degraderade elitseriespelare i våra konkurrenters lag. Vi är övertygade om att många av våra konkurrenter tar emot dessa spelare utan tanke på hur det påverkar den egna klubbens ekonomi långsiktigt. Tyvärr hjälper det inte oss i kampen om att sportsligt kvalificera oss till nästa års Allsvenska.

Så tillbaka till den dramatiska inledningen på det här brevet.

För att stärka våra sportsliga möjligheter detta exceptionella år så behöver vi ett extra ekonomiskt stöd från Er. Vi hoppas att vi tillsammans har ett starkt intresse av att se Huddinges A-lag i Allsvenskan även i fortsättningen och ber Er därför om ett direkt ekonomiskt stöd motsvarande ytterligare 20 % av vad Ni tidigare överenskommit med oss. Dessa pengar ska oavkortat användas till förstärkning av spelartruppen med klasspelare av elitserie –och/eller NHL kaliber. För att vara extra tydlig – det handlar alltså ej om stöd till vår normala, löpande verksamhet. Skulle vi trots Ert extra ekonomiska stöd inte lyckas värva spelare av den kalibern så kommer pengarna att återbetalas till Er. Ni har nu chansen att rädda Huddinge IK kvar i Allsvenskan med allt det positiva som det innebär för Er som sponsorer, för publiken, för kommunen, för vår ungdomsverksamhet och mycket annat. Vi hoppas Ni tar chansen att rädda HIK kvar i Allsvenskan. Klubben kommer att kontakta Dig inom de närmaste dagarna om Du inte dessförinnan har bekräftat Ditt extra stöd i en exceptionell situation.

Tack på förhand.
Huddinge IK´s styrelse
genom ordföranden
Sonny Lundwall

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10