Hem / Arena / Vägbeskrivning

HUR HITTAR MAN TILL BJÖRKÄNGSHALLEN?

Om du kommer norrifrån på E4:an så skall du svänga av mot Nynäsvägen och Huddingevägen och följa skyltar mot Huddinge. Efter att du passerat skylten som säger att du kommit till Huddinge (cirka en kilometer efter Stockholmsmässan) kommer du se en OK/Q8 mack på vänster sida. Åk förbi den korsningen och sväng till vänster i nästa korsning, där ytterligare en OK/Q8 mack ligger. Åk sedan rakt fram tills du ser hallen.

Kommer du söderifrån på E4:an, sväng av mot Segeltorp och följ sedan skyltar mot Huddinge. Du kommer så småningom fram till Huddingevägen (efter Stuvsta Centrum) där du tar höger och sedan vänster i nästa korsning vid OK/Q8 macken. Åk sedan rakt fram tills du ser hallen.

Om du åker kommunalt från Centralstation, tag pendeltåget mot Södertälje och hoppa av vid Stuvsta. Därifrån och i den riktningen passar oftast buss 705, Stuvsta-Solgård, som passerar Björkängshallen. Just i riktningen Stuvsta-Huddinge har SL härom året valt att ta bort den perfekta hållplats som fanns nästan rakt utanför Björkängshallens entré. Hållplatsen närmast efter att man passerat hallen heter Solfagraskolan och därifrån är det klart närmare att gå av och gå tillbaka till hallen, än att gå av vid hållplatsen närmast före, Långkärrsvägen.

I och med att Björkängshallens entré sedan flera decennier ligger i hallens södra ände är det också betydligt närmare att gå av vid hållplats Solfagraskolan om man kommer med buss 705 från Huddingehållet. I den riktningen finns fortfarande en hållplats "Björkängshallen" kvar, men den ligger förbi både hallen och dess sista parkeringsplats, och åker man förbi hallen och går av där får man längre tillbaka till hallen och dess entré, än om man går av vid hållplatsen innan. Solfagraskolan alltså.

Björkängshallen ligger lite "snett bakom" Kvarnbergsplan. Har man kommit med pendeltåg till Huddinge och det inte är någon 705:a på gång kan man ta vilken buss som helst från busshållplatserna på Centrum-sidan, på Kommunalvägens östra sida närmast centrum (703/710 mot Fruängen, 742 mot Skogås, 744 mot Högdalen) och gå från Kvarnbergsplan. Från Kvarnbergsplan kan man välja många olika vägar att traska till hallen, men den enklaste torde vara att följa Gymnasievägen, ta in mot Kvarnbergsskolan och passera dess skolgård, ta vänster på den väg man sedan kommer fram till (Östergårdsvägen) och sedan svänga höger från denna in på Mossbrännevägen. Du ser hallen så fort du tar in på Mossbrännevägen.

Den som föredrar en rask promenad hela vägen torde ha något närmare från Stuvsta än från Huddinge. Leta dig ut från stationen ut mot Stuvsta Centrum och vidare ut på Stationsvägen, och följ denna. När den så småningom korsar Huddingevägen blir den Björkängsvägen på andra sidan och är bara att följa rakt fram till hallen.

Rss Skriv ut
Senaste match
Huddinge IK
4:a
Kvalserien
Säsongen 2017/18
Hall of fame. Micke Johansson
Hall of fame. Micke Johansson
Säsongen 2017/18
Säsongen 2017/18
Red Tigers
Red Tigers
Huddinge Hockey
Nyheter
05 juni 2018 06:58
01 juni 2018 15:39
31 maj 2018 11:10