Andra raka för Bois

Bois har många gånger haft svårt för Grums på bortaplan, men denna gång kunde man i alla fall till slut avgå med en suddenseger med 1-2  efter periodsiffrorna 1-0,0-1,0-0,0-1 och därmed ökar man ut avståndet ner till sjätteplatsen så att man numer har sex poäng ner.

Bois inledde riktigt piggt och redan i första bytet trodde Boisbåset att man tagit ledningen genom Douglas Lögdal som försökte trä in den köksvägen. Men domare Jatkos tecken mot målet vid signal betydde inte att det var mål, bara att han pekade på att pucken var precis utanför. Annars var det Bois som förde spelet i inledningsperioden, men man hade svårt att komma till riktigt klara målchanser. Grums gjorde det svårt för Bois genom att hela tiden befinna sig i skottlinjen, och när pucken väl hittade igenom så var Svedberg tät. Grums hade ännu färre chanser, men från ingenstans kunde man i alla fall hitta ett ledningsmål. Wilhelm Wassberg tråcklar sig förbi en Boisback och och kan spela fram Eric Karlsson som kan lägga in pucken via Sandberg och stolpen i mål. Bois kammade däremot noll i period 1.

I den andra perioden får Bois en riktigt bra start sedan man spelvänt och Douglas Lögdal kommit i en två mot etta med Jesper Lindén. Passet sitter på bladet och Lindén styr in pucken redan efter 40 sekunder spelade. Men sedan blir det ett enda långt ställningskrig i perioden, och även om Bois håller i taktpinnen blir det få riktigt heta målchanser och lite etablerat anfallsspel.

Också den tredje perioden startar Bois bra, men skapar redan i första bytet tre riktigt heta målchanser genom förstakedjan för kvällen: Douglas Lögdal, Erik Olsson och Jesper Lindén.  Svedberg står dock emot friläge och skott från nära håll. Efter det har Bois bra tryck, Grums har svårt att komma in i Boiszonen ens. Man har också ett par riktigt bra lägen ytterligare genom Erik Olsson och Oliver Fjellström, men utan att lyckas få in en ledningspuck. Med 2 minuter kvar har Grums sin klart bästa chans med skott från slottet, men Sandberg plockar. Sedan är det Bois tur i slutminuten att vaska fram tre riktigt bra lägen för att bärga tre poäng, men matchen går till sudden. Där har först Erik Olsson ett friläge innan Bois får straff. En straff som Tobias Aronsson förvaltar på allra bästa sätt och Bois vinner matchen.

En godkänd insats från Bois sida även om man skulle kunnat önska lite mer av effektivitet. Bäst i Bois var Erik Olsson som skapade mycket chanser, samt Fredrik Granberg som spelade resolut försvarsspel och hade vårdade uppspel.

Nu väntar Malung på söndag, vi hoppas på en tredje raka seger då!